torek, 28 novembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Pozicijske luči in njihova nepogrešljivost

Pomembna pa je tudi barva svetlobe avtomobilskih pozicijskih luči. Prednje parkirne luči morajo oddajati svetlobo enake barve kot so luči za osvetljevanje cestišča, zadnja pozicijska svetila morajo oddajati svetlobo rdeče barve, bočne ali smerne luči pa naj bi svetile v rumenih ali oranžnih odtenkih. Avtomobilske parkirne ali pozicijske luči so lahko del drugega svetlobnega telesa vozila ali pa so samostojno nameščene. Sodobna vozila imajo pozicijska svetila, ki jih podpira LED tehnologija –  LED tehnologija veča estetsko vrednost vozila ter je uporabna zaradi manjše porabe energije ob izrazito boljši kakovosti svetlobe. 

Pozicijske luči
Pozicijske ali parkirne luči

Uporaba avtomobilskih pozicijskih luči je zagotovo nujna pri zagotavljanju varnosti na cesti. Kot vozniki moramo biti torej pozorni na ustrezno delovanje teh luči ter jih v omenjenih situacijah tudi prižgati.

Popravilu avtomobila se je skoraj nemogoče izogniti. Bodisi gre za brisalce, ki jih lahko zamenjamo kar sami, ali pa za menjavo sklopke, izpušne cevi, žarometov oz. drugih večjih delov našega vozila, ki pri menjavi zahtevajo znanje in sposobnosti ustreznih strokovnjakov. Rezervni deli za avto so vsekakor pojem, s katerim se je srečal že vsak lastnik vozila.

Rezervni deli za avto so pogojeni z znamko in modelom posameznega avtomobila. Če se odločimo, da bomo sami poiskali potreben rezervni del za naše vozilo, moramo biti pozorni na več lastnosti našega jeklenega konjička in biti pazljivi, da kupimo ustrezen izdelek.

Kako se lotiti iskanja ustreznega rezervnega dela našega vozila?

Spletni ponudniki rezervnih avtomobilskih delov omogočajo pestro ponudbo izdelkov. Ko brskamo za ustreznim kosom, moramo biti pozorni, da vnesemo točen model našega avtomobila, poznati moramo tudi letnico in tip motorja. Rezervni deli za avto so smiselno razdeljeni v več kategorij: karoserija, motor, podvozje, zavore, osvetlitev, stekla, elektrika, filtri, notranja oprema …

Kako kupiti rezervne avtomobilske dele

Članki iz iste kategorije: