sreda, 29 majaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Namestitev in zamenjava avtomobilskih žarometov

LED žarnice za vozila 

Izjemno pomembno je, da pri varnosti na cesti ne varčujete. To pomeni, da si morate zagotoviti tudi kakovostne žaromete. LED žarnice so poleg ksenonskih ena od boljših izbir, ki so vsekakor vredne svojega denarja. 

LED svetila v avtu namreč zagotavljajo precej boljšo osvetlitev ceste kot pa halogenske žarnice. Prav tako so izjemno koristni sistemi za samodejno prilagajanje snopa. 

Testna vožnja z LED svetili 

Če dvomite v odlično funkcionalnost LED žarometov, je najbolje, da se zapeljete na testno vožnjo. Ob nakupu avta se s prodajalcem, na primer, dogovorite za testno vožnjo v mraku ali v temi. 

Na lastne oči se boste lahko popolnoma prepričali, kako vrhunske so LED žarnice. Če se boste odločili zanje, prednjih meglenk ne boste rabili.

Prednje meglenke pri vozilu z LED žarnicami 

Če imate torej na svojem vozilu nameščene LED žaromete, prednjih meglenk ne boste potrebovali. Te namreč pri vozilih z LED žarnicami niso kaj dosti učinkovite. Vam pa zagotavljajo boljšo osvetlitev ob strani avta. 

Kljub temu meglenke pri vozilu z LED žarometu oddajajo toliko razpršene svetlobe, da je ta lahko v gostejši megli zelo moteča. Za meglo je namreč že dovolj učinkovita raba LED žarnic. Meglenke so zlasti koristne pri vozilih, kjer je njihova naloga osvetljevanje ceste pri ovinkih. 

Dodatne luči za osvetljevanje ovinkov 

Na vozilo si lahko namestite posebne dodatne luči, ki posvetijo in osvetlijo ovinek, ko volanski mehanizem doseže določen odklon oziroma ko pri vožnji vklopite smernike. 

Dodatna svetloba bo poskrbela za izboljšanje osvetljenosti okolice ob avtu ter ob robovih cest. Dodatne luči se lahko vgradijo v žaromete. Pri cenejši vrsti vozil pa imajo takšno vlogo prednje meglenke. Te vsekakor ne svetijo enako učinkovito. 

Članki iz iste kategorije: