sreda, 29 majaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Pomembna vloga avtomobilskega kondenzatorja klime

Tako kot se kaj hitro poškodujejo tudi drugi deli avta, pa se lahko poškoduje oziroma ne deluje dobro tudi kondenzator klime za avto. Če je na primer zamašena kondenzatorska tuljava ali pa ne deluje ventilator, potem prihaja do ustvarjanje toplega zraka. Težava je lahko tudi v puščanju avto hladilnika klima naprave. Sistem posledično izgublja hladilno tekočino ali pa ima bistveno manjšo sposobnost odvajanja toplote. Za vse naštete primere velja, da je treba kondenzator klime nujno zamenjati.

Klima za avto in njena pravilna uporaba
Klima za avto naj ohlaja kabino in ne vas

Če boste torej opazili, da je zrak v notranjosti avta toplejši kot ponavadi ali pa da so avtomobilska okna zamegljena, potem morate svoje vozilo nujno odpeljati na popravilo k mehaniku. Če hladilno sredstvo v vašem vozilu pušča, klimatska naprava v njem zagotovo ne bo puščala dovolj hladnega zraka.

Zamenjava kondenzatorja klime z novim kosom

Kondenzator klime je v zgoraj omenjenih težavah potrebno takoj zamenjati za novega. To je še zlasti potrebno tedaj, kadar čiščenje rešetk na tem delu vozila ne predstavlja najučinkovitejše rešitve. Sicer lahko v določeni meri s tem pomagate klimatski napravi, da bo ponovno začela proizvajati mrzel zrak. Vendar pa se morate dobro zavedati, da je to le ena od rešitev na kratki rok.

Kondenzator klime za avto Seat Toledo
Kondenzator klime za avto Seat Toledo

Kondenzator klime sicer ne potrebuje rednega servisiranja, dokler sistem učinkovito proizvaja hladen zrak. Kljub temu pa vam bo dober in izkušen mehanik priporočal občasno pregledovanje hladilnika. Na ta način boste lahko veliko lažje pa tudi bistveno hitreje videli, ali na tem delu avta prihaja do poškodb oziroma do korozije.

Če se boste torej morali odločiti za nov kondenzator klime, vam nakup priporočamo v spletni trgovini Silux. Na tem mestu vam je namreč na voljo ne samo vrhunski avto del, temveč tudi izjemno dostopne cene.

Klima za avto in njena pravilna uporaba

Ne glede na to, ali je vaša klima za avto ročna ali avtomatska, je zlasti najpomembneje, da jo znate pravilno uporabljati. Če boste avto klimo primerno uporabljali, potem boste zagotovo lahko povsem brez skrbi uživali v vseh prednostih tovrstne naprave.

Kako ohladiti vaš avtomobil s klimo

Ena od ključnih prednosti, ki vam jo klima za avto ponuja, pa je zagotovo varnost. Če se vam na primer med potjo začnejo megliti okna ter na primer uporabljate ročno avto klimo, potem boste morali povečati hitrost ventilatorja.

Članki iz iste kategorije: