sobota, 30 septembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Zračni odbojniki so boljši kot klima

Poleti je lahko vožnja z avtomobilom precej neprijetna in ob vročih dneh včasih kar ne vemo, kaj bi storili – vključili klimo ali odprli okno? Oboje ima v osnovi svoje prednosti in slabosti. Avto klima lahko dobro deluje le, če je redno zamenjan in napolnjen plin, in če hkrati poskrbimo za čiste filtre – sicer je lahko slabo delujoča in pravi leglo bolezenskih klic.

Nujen je torej reden servis avto klime, ki je lahko tudi zelo drag. In nenazadnje je treba poudariti, da je tudi avto klima v popolnem stanju lahko nekaj precej neprijetnega – marsikdo se zaradi uporabe klime v avtomobilu poleti ne le prehladi, temveč tudi resneje zboli.

zračni-odbojniki

Če klima ni po vašem okusu in ne marate, da je v avtu zaradi nje pretirano hladno, je bolje odpreti okna – tudi tako se lahko hitro zbije vročina v kabini. Pri tem pa pridejo še kako prav deflektorji oziroma zračni odbojniki. Pri spuščenem steklu je udobna vožnja z avtomobilom običajno precej omejena. Če želimo odpreti okno, je nujno, da vozimo precej počasi, sicer v avtomobilu zelo piha, hrup s ceste je tako močan, da preglasi glasbo ali pogovor, če prične deževati, pa nam ne preostane drugega, kot da okno ponovno zapremo. A če imate radi, da v avtomobilu vedno kroži svež zrak, se lahko znajdete drugače.

Zračni odbojniki, ki so izdelani za najrazličnejše znamke in modele avtomobilov, vam lahko pomagajo, da kljub odprtemu oknu ni težav. Deflektorji tipske izdelave se popolnoma prilegajo vašemu avtomobilu in se namestijo hitro ter enostavno. Pozabite torej na drag servis avto klime in jo raje pustite izključeno, saj bo to za vas precej bolj zdravo. V vsakem vremenu, tudi ob dežju in celo ob sneženju, lahko okno odprete za nekaj centimetrov, pa bodo zračni odbojniki skrbeli, da bo v kabino vašega avtomobila vedno prihajal svež zrak, ne da bi pri tem pretirano pihalo, da bi vas zmočile padavine, ali bi morali kričati, da bi se lahko pogovarjali s sopotnikom. In ne le, da bo vožnja tako postala prijetnejša, temveč vas bo tudi stala precej manj. Vsi namreč vemo, da se poraba goriva pri avtomobilih precej poveča, kadar deluje klimatska naprava. Torej raje namestite odbojnike, odprite okno, in se vozite poceni – vročina tudi brez klime ni več problem.

Članki iz iste kategorije: