sreda, 29 majaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Pokvaril se je računalniški zaslon

Kar naenkrat je slika izginila. V trenutku na zaslonu mojega računalnika ni bilo nič več. Najprej sem seveda pomislila, da je zmanjkalo elektrike, a izkazalo se je, da temu ni tako. Računalnik je bil namreč še vedno prižgan, le slike ni bilo več. Zaslona nikakor nisem mogla več prižgati, pa če sem se še tako trudila. Poskusila sem vse, a nič ni pomagalo. Kaj mi je ostalo drugega, kot da začnem gledati za novimi LCD monitorji. V resnici sem bila prav presenečena, kako zelo je napredovala tehnologija v teh nekaj letih, od kar sem nazadnje kupovala računalniški zaslon. Glede na to, da je tako hitro prenehal delovati, ni bil ne vem kaj glede kvalitete. Prav zato sem se odločila, da tokrat kupim nekaj bolj zanesljivega. A to je težko, če se na računalniške ekrane prav nič ne spoznaš.

Kaj pomenijo vsi tisti izrazi?

Današnji LCD monitorji omogočajo toliko različnih stvari, da se ti med brskanjem po njihovih značilnostih kar malo zmeša. Toliko nekih tehničnih izrazov, ki meni osebno ne pomenijo prav nič oziroma me še dodatno zmedejo. Zakaj je nek zaslon boljši kot drug? Pri odgovoru na to vprašanje sem si pomagala z različnimi članki in forumi. Ter ugotovila, da so pravzaprav vsi LCD monitorji v osnovi bolj ali manj podobni, kakovost in zanesljivost pa se skrivata v detajlih. In to takšnih detajlih, ki jih pogosto med vsemi tistimi specifikacijami in tehničnimi izrazi ni najti, navajajo pa samo neke splošne lastnosti, ki sploh niso bistvene.

Velikost šteje

Poleg tega pa je seveda pomembna velikost. Sodobni LCD monitorji so lahko ogromni! To me je res navdušilo, saj se mi je zdelo, da ti takšni gromozanski LCD monitorji lahko razširijo pogled na svet, predvsem pa, da je z njimi lažje delati in lepše gledati filme. Hotela sem največjega med vsemi LCD monitorji, ki sem jih gledala, a se na koncu nisem odločila zanj. Zakaj? Ker sem raje izbrala dva malo manjša računalniška ekrana. Ker to je šele luksuz – da imaš namesto enega velikega monitorja, kar dva. Pa še oba odlično delujeta, pa če ju uporabljaš za delo ali za gledanje filmov!

Že veste kakšen bo vaš nov pametni telefon? Niso vsi mobilni telefoni enaki, zato preberite naslednji prispevek, kjer je govora o blagovnih znamkah in tudi o tem, kak telefon sploh izbrati.

Članki iz iste kategorije: