sreda, 29 majaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Tablice so še vedno priljubljene

Tablični računalniki so pred leti doživeli pravi bum in prav vsak ga je moral imeti doma. Danes se morda o njih ne govori več toliko, a to še ne pomeni, da niso več tako zelo priljubljeni kot nekaj let nazaj. Pomeni le, da niso več takšna novost in da so danes za marsikoga postali praktično samoumevni. Uporabljajo se na poslovnih sestankih, za branje knjig, na potovanjih, v prostem času, za gledanje filmov in še za marsikaj drugega.

Če svoje lastne tablice zaenkrat še nimate, potem je čas, da si jo privoščite! Nikar ne verjemite tistim, ki pravijo, da je dovolj imeti pametni telefon in računalnik, saj so tablični računalniki nekaj, kar se lahko uporablja na sto in en način, za veliko različnih aktivnosti. Spodaj si lahko preberete več o njih in o tem, kje se jih splača kupiti!

Tablični računalniki za vsakogar

Dejstvo je, da se tablični računalniki danes uporabljajo več kot kdaj koli prej. Zakaj? Ker so vedno bolj cenovno dostopni! To je vsaj eden od razlogov za to, da so tablice praktično osvojile svet in da jih uporabljajo prav vse generacije, od starejših do najmlajših. Drugi razlog pa je, da tablice omogočajo marsikaj takšnega, kar nam ne omogočata ne prenosni ali stacionarni računalnik ne telefon, kar je vsekakor njihova velika prednost in zaradi česar so za marsikoga tablični računalniki praktično nepogrešljivi.

Tablični računalniki so namreč ravno prav veliki, da jih brez težav nosimo s sabo, kamor koli gremo. Enostavno jih pospravimo v torbo ali nahrbtnik, pa je. Če nam je prenosni računalnik kdaj zaradi njegove velikosti in teže odveč nositi naokrog, pa to nikakor ne velja za tablico. Po drugi strani pa nam tablični računalniki omogočajo veliko večji zaslon kot pametni mobilni telefon, zaradi česar so veliko bolj uporabni. Tablični računalniki so torej z vidika praktičnosti zagotovo najboljša opcija za potovanja oziroma za uporabo na poti, saj zadostijo večini namenov uporabe.

Tablice s tipkovnico

V zadnjem času so priljubljeni postali tudi tablični računalniki s tipkovnico oziroma tako imenovane hibridne tablice. Te so primerne tudi za resno delo na poti ali kjer koli drugje. Omogočajo namreč veliko večje udobje in uporabnost. So tanke, lahke in priročne za uporabo, zato so izredno funkcionalne in se zanje odloča vedno več ljudi. Zaenkrat so še nekoliko dražje, saj gre za novost na trgu, a kmalu se bo verjetno tudi to spremenilo. Počasi bodo takšni tablični računalniki zagotovo postali nekaj vsakdanjega in vprašanje je, kaj se bo takrat zgodilo s prenosnimi računalniki, saj marsikomu sploh ne bodo več potrebni.

Ne pozabite na zmogljivost

Na trgu so na voljo zelo različni tablični računalniki. Pri nakupu in izbiri je treba biti pozoren na različne stvari. Pri tem veliko ljudi glede na težo in velikost zaslona, pa tudi na druge značilnosti svojega novega gadgeta. Pozabijo pa na najpomembnejše – kakšna je njegova zmogljivost. Tehnične lastnosti so zato tisto, kar je treba podrobno preučiti pred vsakim nakupom.

Pri tem se je treba vprašati tudi, za kaj boste svojo tablico uporabljali oziroma kakšen uporabnik ste. Če jo boste uporabljali le za branje e-knjig, torej kot bralnik, potem ni treba, da je tako zmogljiva, kot če na njen nameravate gledati filme ali videe, igrati igrice, uporabljati različne zahtevne programe in podobno. Treba je torej izbrati napravo, ki bo ustrezala vam in vašemu načinu uporabe.

To velja tudi za baterijo in njeno zmogljivost, saj je tudi ta bistvena. Danes jo je sicer tudi na poti veliko lažje napolniti kot nekoč, saj imamo na voljo tudi polnilne postaje oziroma power banke, ki nam to omogočajo. Kljub temu pa velja izbrati takšno tablico, ki ima čim bolj zmogljivo baterijo, ki zdrži dalj časa brez polnjenja.

Kje kupiti tablico?

Tablični računalniki se lahko kupijo marsikje, celo v supermarketu. Vendar pa vam vseeno priporočamo, da za nakup obiščite specializirano trgovino. Tako boste dobili največ za svoj denar. Včasih boste tam odšteli za tablico le 10 evrov več ali pa jo boste v kakšni akciji dobili še ceneje, razlika v kvaliteti pa bo očitna.

Zaradi tega vam priporočamo Anni.si, kjer veljajo za specialiste za vso računalniško opremo, pa naj si bodo to namizni računalniki, prenosni računalniki ali tablice in pametni telefoni. Z veseljem vam tudi svetujejo pri izbiri ter vam pomagajo poiskati tisto, kar potrebujete!

Članki iz iste kategorije: