petek, 1 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Antivirusni program potrebuje vsak računalnik

Uporaba antivirusnega programa je dandanes postala nekaj povsem normalnega. Moderni operacijski sistem Windows ima že vgrajeno zaščito proti virusom in vohunskim programom. Ta pa je dovolj močna za večino uporabnikov. Nekateri novi računalniki pa imajo lahko nameščene tudi druge močnejše različice sledečih varnostnih programov:

Prenosni računalniki z iOS in Linux sistemi, pa imajo tudi nameščene različne antivirusne programe. Večinoma jih lahko uporabljamo 1 leto, če imamo zraven priloženo kodo. Po pretečenem letu pa bomo morali obnoviti licenco z nakupom nove kode oziroma aktivacijske številke.

Najbolj popularne izvedbe prenosnikov

Prenosniki se eden od drugega najbolj očitno razlikujejo po izgledu. V resnici pa že sama velikost lahko pove veliko v o vrsti prenosnega računalnika. Seveda so modeli in vrste razlikujejo tudi po različnih vhodih za periferijo, oznakah na samem ohišju ipd. Poglejmo si nekatere najbolj popularne vrste prenosnih računalnikov.

Notebook oziroma navaden prenosnik

To so večji prenosniki, ki so mišljeni za delo in zabavo. Imajo vsaj 3 USB vhode ter HDMI, VGA ali DP izhod. Možna je tudi kombinacija različnih video izhodov.

Ultrabook

Ultrabooki so manjši prenosniki, ki so narejeni s preprostostjo uporabe v mislih. Uporabljajo jih ljudje, ki so veliko na poti. To je tudi razlog, da imajo ultrabooki močno baterijo, napredne varnostne funkcije proti kraji podatkov ter različne tehnologije za brezžično povezavo.

Prenosnik 2-v-1

To so najnovejši modeli prenosnikov, ki jih lahko uporabljamo kot navaden prenosnik, ali pa kot tablico. So odlični za uporabo pri predstavitvah, ali doma kot multimedijski center. Imajo omejeno moč, vendar so izredno prenosni in priročni za uporabo.

Članki iz iste kategorije: