torek, 21 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Prednosti in funkcije Chrome OS prenosnikov

Pogosto se je težko odločiti za računalnik, ki ga želimo kupiti, saj imamo na izbiro številne blagovne znamke z različnimi prednostmi in slabostmi. Spletna trgovina Anni nam olajša izbiro, saj so nam na izbiro najboljši prenosniki, ki jih lahko razvrstimo po:

  • Namenu uporabe
  • Velikosti SSD ali trdega diska
  • Vrsti grafične kartice
  • Velikosti zaslona
  • Vključenem operacijskem sistemu
  • Vrsti procesorja

Vse to nam omogoča, da hitro najdemo svoj idealni prenosni ali drug računalnik, ki bo najbolje služil svojemu namenu. V spletni trgovini Anni pa imamo na voljo tudi gamerske, poslovne in druge računalnike ter strežnike. Tako lahko poskrbimo za naš dom, podjetje in drugo okolje, če ga želimo opremiti ali nadgraditi s sodobno in kakovostno računalniško opremo.

Uporabnost Chromecast tehnologije

Vsak uporabnik računalnika si želi, da imel opravka s čim manj kabli. V realnem svetu pa je tako, da je načeloma vedno več naprav, kar pomeni tudi vedno več kablov na in pod mizo. Življenjske nam malenkost lahko olajša tehnologija z imenom Chromecast, ki je namenjena prenosu slike.

Chromecast
Preko Chromecasta gledamo tudi filme, igramo mobilne igre, poslušamo glasbo

Chromebook računalniki imajo že vgrajeno tehnologijo Chromecast. Omogoča nam, da lahko zrcalimo sliko na projektor, televizijski zaslon in druge digitalne naprave. Tako ne potrebujemo priklopiti računalnika na televizor s kablom, da lahko prijateljem ali sodelavcem pokažemo video ali drugo digitalno vsebino.

Chromecast namenska naprava

Poznamo pa tudi Chromecast napravo, ki jo vključimo v HDMI vhod v našem televizorju. Omogoča nam uživanje naših priljubljenih aplikacij iz mobilnih naprav v 4K ločljivosti. Potrebna je povezava z Wi-Fi omrežjem ter našim pametnim telefonom.

Kako uporabljati Chromecast

Lahko pa preko Chromecasta gledamo tudi filme, igramo mobilne igre ali poslušamo glasbo iz računalnika. Mogoče je tudi ga povezati z brskalnikom Chrome na našem Windows ali drugem računalniku ter neposredno zrcaliti sliko z računalnika na televizor.

Članki iz iste kategorije: