torek, 5 decembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Darila za izkazovanje hvaležnosti zaposlenim pod 5€

Eden najboljših načinov za izkazovanje hvaležnosti zaposlenim je preko daril. A zanj ne morete določiti najbolj primernega časa. Darila namreč lahko podarimo na začetku leta, med počitniško sezono, sredi leta – v bistvu kadarkoli. Kot delodajalec, si morda kdaj želimo nagraditi svoje zaposlene, vendar nam trenutno finančno stanje tega ne dovoli. Tudi okoli tega ni potrebno posebej skrbeti. Že to da je naše podjetje na dobrem glasu in zaposluje izkušen kadar lahko pomeni veliko. Zaposleni se bodo počutili dobro tudi, če jih kupite darila manjše vrednosti, kajti pomembna je pozornost. Poglejmo si nekaj daril do 5€, s katerimi boste na enostaven način pokazali svojo hvaležnost.

Skodelica za juho

Skodelica za juho je uporabna za prenašanje tople pijače po stanovanju med zimskimi meseci. Kupimo jo lahko v različnih oblikah, izmed katerih so nekatere skodelice že opremljene z žlico ali vilicami. Omenjen predmet pa je lahko tudi odlično darilo za naše sodelavce, saj izraža preprostost in je obenem uporaben. V trgovinah s skodelicami pa bomo zanjo plačali manj kot 5€.

Tote torbe

Tote torbe so odlično darila za naše zaposlene. Na razpolago imamo za nakup vse od vrhunskih torb, do bolj ekonomične izbire. Poleg tega pa obstajajo tote torbe v mnogih različnih stilih, kar pomeni, da bomo zagotovo nekaj našli za vsak okus. Uporabljamo jih lahko za prenašanje živil, knjig in raznih drugih osebnih predmetov. Dobra lastnost je tudi ta, da jih lahko uporabljamo več let, ne da bi se obrabile. Lahko pa se odločimo, da jih poslikamo z logotipi, smešnimi izreki, ipd. Tako zagotovimo, da je darilo bolj malo bolj osebno.

Tote torba
Tote torbe so odlično darilo za naše zaposlene.

Torbica za pametni telefon

Ko pride čas obdarovanj, se lahko hitro zgodi, da v podjetju ne bomo imeli dovolj sredstev za nakup dragih daril. To je še posebej res, če moramo varčevati s sredstvi, zaradi številnih razlogov. V tem primeru je najbolje, da se osredotočimo v nakup bolj praktičnih predmetov. Dober primer tega je torbica  za pametni telefon. S tem boste težko zgrešili, saj danes praktično vsi uporabljajo eno od vrst mobilnega telefona. S tem boste zaposlenim olajšali uporabo telefona, saj ima omejena torbica lahko tudi prostor za shranjevanje poslovnih kartic, osebnih izkaznic ter drugih pomembnih dokumentov in malenkosti.

Potovalni komplet

Kot zaposlovalec je naša naloga, da se zavedamo dolžnosti naših zaposlenih. Tisti zaposleni, ki veliko potujejo, bodo zelo spoštovali, če jim poskušamo olajšamo delo na nek način. To pa med drugim lahko storimo s pripomočki za potovanje oziroma potovalnim kompletom. 

Omenjeni kompleti so lahko blazine, slušalke za sproščanje med vožnjo, pokrivalo za oči ali kaj podobnega. Vse te predmete lahko brez težav pospravimo v potovalni kovček in jih nato uporabimo na potovanju.

Skodelica za solato

Če pokažemo nekomu skrb za njegovo ali njeno zdravje, s tem izkazujemo ljubezen in dobro voljo. To lahko izrazimo na različne načine, kot je darovanje stvari, ki so usmerjene v boljše zdravje posameznika. Skodelica za solato je mišljena kot praktična posoda za shranjevanje in prenašanje, v kateri bo solata še dolgo ostala sveža. Zraven pa v večini primerov dobimo vilice in posodico za začimbe oziroma prelive. To je sicer zelo praktično darilo, vredno pa je manj kot 5€.

Dnevnik

Dnevniki so odlično darilo za posameznika, zaradi številnih razlogov. Z njimi lahko zabeležimo dogajanja v vsakodnevnem življenju in tista, ki se bodo zgodila v prihodnosti. Zaposleni pa jih lahko tudi koristijo na različne načine. Uporabijo jih lahko za zapisovanje nalog, zadolžitve, opravljena dela, urnike ipd. Takšen dnevnik je mogoče uporabiti tudi za kreativno razmišljanje, saj lahko vanj rišemo, delamo v njem miselne vzorce, zapisujemo poslovne ideje in še mnogo več.

Dnevnik
Dnevniki so odlično darilo za posameznika, zaradi številnih razlogov.

Baterijska svetilka

Svetilka je zelo uporaben predmet, vendar je nima vsakdo. Večina ljudi nikoli niti ne pomisli, da jim lahlo preprosta svetilka celo reši življenje. To se lahko denimo zgodi, če sredi noči ostanemo s pokvarjenim avtomobilom sredi ceste ali ko zmanjka elektrike v hiši, morda če moramo nekaj poiskat na podstrešju in v drugih podobnih situacijah. Svetilka pomaga, da se hitro znajdemo v primerih, ko ni druge svetlobe ali ko nam zmanjka elektrike.

Stekleni zidarski kozarci

Stekleni zidarski kozarci so odlični za ohranjanje svežine hrane. Obenem pa jih lahko tudi uporabimo za dekoracijo oziroma okrasitev domačih prostorov. V večini primerov najbolje izgledajo v kuhinji in dnevni sobi. Ker je to zelo vsestranski predmet, je odličen za obdarovanje zaposlenih. To pa je tudi odlično darilo, če smo na tesnem z denarjem. Prednost pa je to, da jih lahko kupimo v mnogih različnih oblikah in stilih. Na njih pa lahko tudi dodamo različne napise, barve, vzorce ipd.

Poslovne kartice

Ali ste vedeli, da so lahko poslovne kartice darilo za nekoga? Lahko jih podarimo zaposlenim, ki so nedavno nazaj napredovali do višjega položaja v podjetju. Možno pa jih je tudi podariti posameznikom, ki so začasno prevzeli nek položaj. S tem, kot delodajalec, pokažemo naše zaupanje, da bodo zvesto opravljali svojo novo dolžnosti v prihodnjih dneh, tednih, mesecih in letih.

Termovke za kavo ali vodo

Termovke lahko močno personaliziramo z mnogimi različnimi vzorci in napisi. Velika prednost je ta, da so termovke za kavo ali vodo izredno cenovno dostopne. Tako jih lahko kupimo za celo ekipo zaposlenih, ne da bi pregloboko mogli seči v žep. Obenem pa tako tudi ohranjamo okolje, saj so termovke veliko bolj ekonomična izbira, kot če bi uporabljali papirnate kozarce. Obdarovanci pa jo bodo lahko s seboj nosili v službo, na piknike in na počitnice.

Termovka
Termovke lahko močno personaliziramo z mnogimi različnimi vzorci in napisi.

Držalo za pametni telefon

Moderni pametni telefoni so izredni lepi na pogled. Slabost tega pa je, da proizvajalci dosežejo tak izgled, ker uporabljajo tanka ohišja, ki so narejena iz aluminija. Aluminij pa nima dobrega oprijema. Tako hitro ponesreči izpustimo telefon, če imamo malo potne ali mastne roke. Držalo za pametni telefon pa nam zagotovi dodaten oprijem med uporabo same naprave. Z držalom pa je tudi igranje iger, branje in gledanje videov veliko lažje in bolj varno.

Koledar

Koledar je zelo pametno darilo, ko ga darujemo našim zaposlenim. S tem jim omogočimo, da si lažje organizirajo poslovno in osebno življenje, saj si bodo lahko označili pomembne dneve v svojem življenju. Koledarji pa imajo tudi veliko različnih oblik in motivov, kot so narava, živali, mesta ipd.

Sproščevala stresa

Če nimamo na voljo veliko sredstev za nakup daril, moramo razmišljati bolj kreativno. Dejstvo je, da vsako delo lahko hitro postane stresno. Tako je dobro, če kot delodajalec naredimo kaj, da olajšamo delovno življenje naših zaposlenih. To pa lahko storimo z sproščevalcem stresa, kot so žogice, blazine in drugi artikli. Tako bodo naši zaposleni lahko negativno energijo na varen in učinkovit način sprostili iz telesa. S tem pa se tudi izognemo in olajšamo razne konflikte, ki se lahko pojavijo pri velikih projektih, ki močno obremenijo vse zaposlene.

Pisala z logotipi podjetja

Pisala so dolgo časa videna kot preprosto a učinkovito darilo za zaposlene. Lahko se jih uporablja doma, v službi ali na terenu. Poleg tega pa so izredno ugodna za nakup. Tako jih lahko kupimo veliko število naenkrat. Možno pa jim je dodati logotipe našega podjetja, motivacijske kvote, imena zaposlenih ipd.

Odpirač steklenic

Odpirač steklenic je velikokrat na slabem glasu, da ni preveč uporabno ali primerno darilo. Temu v resnici pa ni tako. Ko našim zaposlenim predamo odpirač za steklenice, ter jim ob tem izrečemo besede hvaležnosti za njihovo delo, je to odlično darilo. Poleg tega pa je to izredno uporaben predmet, ki bo še kako uporaben na raznih novoletnih, rojstnodnevnih in drugih zabavah.

Darila ne potrebujejo biti draga

V vsakem podjetju se je že kdaj zgodilo, da je moralo ekonomično porabiti sredstva za nakup daril. Na srečo obstaja veliko različnih možnosti, ki ne presegajo vrednosti 5€. Tako bomo razveselili naše zaposlene, ne da bi se morali zadolžiti ali preveč zapraviti. Dejstvo je, da je tudi najcenejše darilo, če ga podarimo z iskrenostjo, zelo dobrodošli pri večini ljudi.

Preberite si še članek o pomembnosti obdarovanja pri rojstnih dnevih.

Članki iz iste kategorije: