torek, 28 novembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Termalna voda za boljše počutje in še več zdravja

Čeprav vam terme današnjega časa ponujajo precej več kot pa zgolj namakanje v zdravilni vodi, pa še vedno veliko ljudi v toplice zahaja v prvi vrsti ravno zaradi koristi termalne vode. Že nekdaj so v terme zahajali predvsem tisti, ki so se zdravili po kakšni nesreči oziroma poškodbi ali bolezni. Zdravilna voda v bazenih je namreč zelo koristna pri celjenju, dobro pa vpliva tudi na samo počutje in zdravje na sploh.

Seveda termalna voda ni namenjena zgolj namakanju, temveč jo lahko tudi pijete. Številni ponudniki storitev v toplicah vam zdravilno vodo za pitje ponudijo tudi kot dobrodošlico.

Plavanje in razgibavanje v naravni termalni vodi

Dejstvo je, da plavanje in razgibavanje v termalni vodi ni koristno samo zaradi razvajanja v topli vodi, odlični učinki so tudi zaradi izpostavljenosti vašega telesa takšni vrsti vode.

Termalna voda
Plavanje in razgibavanje v termalni vodi prinaša le užitka številne koristi zaradi izpostavljenosti vašega telesa tej vrsti vode.

Poglavitna razlika med bazeni z naravno termalno vodo in z navadno ogrevano vodo je med drugim tudi v količini samega klora v vodi. V prvih bazenih praviloma ni kemikalij oziroma jih je zelo malo. V drugih bazenih pa se nečistoče poleg rednega čiščenja vode v bazenu odpravlja ravno z vnosom kemikalij.

Kopanje v dvoje in obisk wellnessa

Že samo nekajminutno kopanje v termalni vodi vam lahko prinese izjemno dobro počutje. Zdelo se vam bo, kot da ste prejeli veliko dozo pozitivne energije. Če pa se boste po kopanju v toplicah odpravili še v wellness, bo počutje še toliko prijetnejše.

Seveda paketi za dva v toplicah ponujajo še mnogo več kot pa kopanje v zdravilni vodi in obisk wellessa.

10 najboljših wellness krajev na svetu

Članki iz iste kategorije: