sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Refleksoterapija je najboljši način za odpravljanje stresa

Oba z možem sva podjetnika in včasih se zdi, da dela ni nikoli konec. Če je »mir« v moji firmi, potem se gotovo kaj pestrega dogaja v njegovi in obratno. Zaradi tega je najino življenjee precej »leteče« in šele takrat, ko naju pričnejo mučiti glavoboli oziroma sva oba precej izčrpana in pod stresom, se zaveva, da sva spet pozabila poskrbeti zase, za svoje zdravje oziroma za razbremenitev tako telesa kot duše.
refleksoterapija

Da s stresom ne bi bile vedno znova težave, sva se pred nekaj meseci dogovorila, da si bova enkrat tedensko privoščila razvajanje, ki bo namenjeno sprostitvi. Res je, da skoraj vsak dan zjutraj tečeva, kar je odlično za nabiranje energije in tudi za telesno kondicijo, ni pa sprostitev v pravem smislu besede – telo mora kdaj tudi povsem izpreči in počivati. Mož se je takoj odločil za savno, saj mu ta neizmerno prija, meni pa ni bila nikoli pri srcu – enostavno je ne prenašam, ker se v savni počutim utesnjeno, poleg tega pa se mi ob visokih temperaturah v finski ali ob visoki vlagi v turški savni zdi, da ne morem dihati. Tako sem si rekla, da bom povprašala, kaj imajo v bližnjem spa centru na voljo, ter se odločila takrat.
refleksna terapijaMož je šel torej v savno, meni pa so na recepciji povedali, da mi je lahko že čez pol ure na voljo refleksoterapija. Seveda nisem vedela, kaj to sploh je, zato mi je receptorka povedala nekoliko več in mi dala v branje tudi zgibanko z več informacijami. Tako sem izvedela, da je refleksoterapija dejansko refleksna masaža stopal, pri kateri se vrši pritisk na posamezne točke, ki odgovarjajo posameznim notranjim organom in tako tudi odpravljajo težave z njimi. Seveda pa ni priporočljiva zgolj v primeru, da imaš fizične težave – refleksoterapija se odlično obnese tudi za sproščanje in premagovanje stresa.
To mo je prepričalo in odločila sem se, da poskusim. Prvič mi je terapevtka pojasnila, da bo občutek pri prvem tretmaju najbrž nekoliko nenavaden, saj ima veliko ljudi težavo s tem, da jim nekdo masira stopala. Res, tudi meni je bilo nekoliko hecno, vendar mi je bilo kljub temu všeč. In tako sem se odločila, da se naročim tudi za naslednji teden.

Zdaj, ko sta za mano več kot dva meseca terapij, sem prepričana, da sem dobro izbrala. Moje počutje je boljše, refleksoterapija pa ni zgolj pregnala stresa, utrujenosti in glavobolov, temveč se mi zdi, da imam tudi manj težav v času mesečnega perila (prej je bilo to vedno boleče). Prav tako se mi zdi, da se mi je tudi koža nekoliko izboljšala, a tega še ne bom trdila zagotovo – raje bom še nekoliko počakala, da se popolnoma prepričam. Če se bo izkazalo, da to drži, potem bom za refleksoterapijo zagotovo prepričala tudi svojega moža, ki se mu je že večkrat pojavila koprivnica, ki naj bi bila menda psihičnega izvora. Tako bo refleksoterapija poskrbela tudi zanj.

Preberite kako si lahko pomagate če vas muči depresija.

 

Članki iz iste kategorije: