torek, 5 decembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Izbira primerne zobne ščetke in drugih pripomočkov za nego ustne votline

Za večino ljudi v resnici zobna krtačka in zobna pasta nista zadostni sredstvi, a se tega niti ne zavedajo najbolj. Četudi je izbira zobne ščetke in paste več kot odlična, pa se lahko zgodi, da svoje ustne votline ne očistimo povsem zadosti. V tem primeru je torej izjemno dobrodošla pomoč, če ne kar nuja, medzobne ščetke pa tudi zobne nitke.

Kdo lahko najbolje svetuje o zobni negi

Kakšen večji ali manjši nasvet za nego ustne votline nam zagotovo vedno pride prav. Sicer pa nam lahko o tem najbolje svetuje kar naš osebni zobozdravnik ali pa morda ustni higienik. Slednji strokovnjak je tudi pri nas vse bolj zaželen. Tudi ta vam bo povedal, da zobna ščetka in pasta neredko ne zadostita potrebam po odlični zobni negi. Priporočal vam bo tudi nakup medzobne ščetke in nitke.

Treba je pazljivo očistiti celotno površino vsakega zoba pod 45-stopinjskim kotom, gledano na dlesni.

Po mnenju številnih uporabnikov je odlična izbira tudi električna zobna ščetka. Čeprav vas bo ta v primerjavi z navadno oziroma klasično ščetko za zobe na začetku stala kar nekaj več denarja, pa boste na dolgi rok sami sebi hvaležni za takšno odločitev. A ker vsaka zobna ščetka na elektriko ni najboljša, se je treba o dovolj primerni izbiri posvetovati tudi s strokovnjaki.

Katera vrsta ortodontskega aparata je najprimernejša za vas

Dandanes nošenje aparata za zobe še zdaleč ni samo domena otrok oziroma najstnikih. Ortodontski aparat je namreč vse bolj dobrodošel tudi v ustni votlini starejših oseb. A še preden se odločite za nošenje tovrstnega sistema, dobro razmislite, kateri zobni aparat je za vas najprimernejša izbira. Seveda je zagotovo daleč najbolje, da vam pri tem pomaga kar strokovnjak oziroma izbrani ortodont.

Članki iz iste kategorije: