petek, 7 oktobraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Se boste odločili za trajno polepšanje vašega nasmeha?

Eden izmed najbolj iskanih zobozdravstvenih postopkov oziroma postopkov s področja zobne estetike je prav ureditev zobnih lusk. Zobne luske cena so eden izmed bolj iskanih pojmov, kar se tiče zobozdravstva. Najpogosteje se uporablja t.i. veenerje, to so porcelanaste zobne luske. Te izboljšajo oziroma popravijo estetski videz zabarvanih, odkrušenih, obrabljenih in neprivlačnih zob.

Obstajata dva postopka, eden poteka z brušenjem prednjega dela zobne sklenine. Pri drugem postopku, pa tudi to minimalno brušenje ni potrebno. Porcelanasta luska je prilepljena na en del zoba – na sprednjega, ostali deli ostanejo nedotaknjeni.

Osnovni potek postopka

Osnovne informacije, ki jih dobijo iskalci pojma zobne luske cena, niso le finančni vložek, ampak predvsem opis postopka. Ta poteka nekako tako:

  • Najprej mora stranka obiskati zobozdravnika, ki se ukvarja z zobnimi luskami. Tam opravita osnovni zobozdravstveni pregled (zobje, dlesni, ustna votlina) in se pogovorita, kaj bo potrebno urediti v prihodnje oziroma že pripravita model novega izgleda zob.
  • V drugi fazi običajno zobozdravnik izdela začasne zobne luske, ki jih ima stranka nekaj časa na zobeh, da se privadi novega izgleda. V tem času se v zobozdravstvenem laboratoriju izdelajo prave, dolgotrajne keramične zobne luske.
  • Tretja faza pa je pričvrstitev trajnih zobnih lusk na strankine zobe.

Zobne luske pomladijo človeka

Zobne luske omogočijo lep in bel nasmeh, človeka pa naravnost pomladijo. Poleg beljenja zob, ki je sicer precej cenovno dostopnejši postopek, so zobne luske vse bolj popularne tudi med čisto običajnimi ljudmi, ki si želijo lepega in sijočega nasmeha. Pri beljenju zob gre za spremembo barve naše sklenine, pri zobnih luskah pa gre dejansko za dodatek, ki se prilepi na zobe.

Po pošti pa sem prejšnji teden prejela reklamni letak »zobne luske cene«, kjer je bila zanimivo opisana primerjava cen med beljenjem zob in zobnimi luskami. Pisalo je, da je beljenje zob manjši poseg, ki ni večen. Zobne luske pa so trajni poseg, za katerega moramo odšteti primerno količino denarja. Običajno je za eno zobno lusko takšna cena kot za celoten postopek beljenja zob (počasen postopek, z enotedensko uporabo gela čez noč).

Članki iz iste kategorije: