sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Privoščite si biti lepe

Še kot otroka so me učili, da se ženske delijo samo v dve skupini in sicer na lepe in še lepše. Potemtakem ni dileme – vse ženske so namreč lepe in edino vprašanje, ki se lahko postavi, je kvečjemu, če se vse tako tudi same počutijo. Četudi se kdaj ne, je nakit ena izmed opcij, ki jim na tej poti pomaga. To pot pa premagujejo že tisočletja, saj spada nakit med tiste izdelke, ki so jih arheologi našli pri vseh starodavnih ljudstvih.prstani

Zapestnice

Ženske roke so že tako izjemno urejene, saj je skoraj nenavadno, da nimajo najmanj nalakiranih nohtov, vsaj enega prstana in pogosto še kakšne zelo lepe damske ure. Ko vse to seštejemo, je ženska roka tako lepo okrašena, da bi se vprašali, če je potrebnega še kaj. A zapestnice so v resnici eden izmed najljubših kosov nakita za marsikatero žensko. Zapestnice kot nakit uporabljajo tudi moški, a redkeje, največkrat gre bolj za simbole, denimo tiste gumijaste, ki so bile namenjene boju proti raku ali kot navijaške za nek športni klub in podobno.
Zapestnice so narejene iz zelo različnih materialov, nekatere so zelo ozke, komaj vidne, kot nekakšne verižice, spet druge kot široki masivni obročki. Pogosto so narejen iz kovin, nemalokrat tudi kombinirane z dragimi ali poldragimi kamni, moderne pa so tudi takšne, ki se kombinirajo z vrvicami in lesom, a glede na to, da slednjim manjka leska, bi lahko prej rekli, da gre za okras, kot pa nakit.

Prstani

prstan

Prstane smo že omenili in nekatere ženske menijo, da so prstani osnovni del nakita, ki ga lahko nosijo kadarkoli in kjerkoli in po mili voljo. Tako ni nenavadno, če na eni sami roki vidite več prstanov, sploh je to v navadi pred zarokami in porokami, po njih pa se število prstanov običajno zmanjša. Prstani so gotovo elementarni nakit in večina žensk jih obožuje. Zlate še posebej.

Ogrlice

Nakit, ki mu rečemo ogrlica je specifičen. Ogrlica se namreč nosi ena naenkrat. Redkeje se vidi več med seboj kombiniranih ogrlic, pogosto pa takšne, ki se kombinirajo z zapestnicami. V vsakem primeru mora biti ogrlica v kombinaciji z obleko, največkrat tudi usklajen z njeno barvo, pomembna pa je tudi vpadljivost ogrlice, denimo glede na izrez obleke in podobno.
Nakit so lahko tudi različne broške, seveda uhani, piercingi, pasovi, šali, rute, ne smemo pa pozabiti niti na lasni nakit. Možnosti je zares veliko, a veliko žensk se težko odloči kaj je primerno. Vprašajte za nasvet prijatelja ali fanta, saj vam bodo moški veliko bolj iskreno povedali, kot ženske, ki so pogosto nevoščljive. Še več, moški bo povedal kaj on čuti in če je njemu všeč, ste verjetno že naredili dovolj.https://www.youtube.com/watch?v=na1PZDU-hoI

Članki iz iste kategorije: