torek, 4 oktobraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Ni vseeno kje opravimo gostovanje spletnih strani

Za svoje spletne strani si izberite dobro gostovanje!
V čem je pravzaprav razlika, se marsikdo sprašuje, saj se mu zdi, da je pravzaprav vseeno ali je gostovanje opravljeno na enem ali na drugem računalniku. »Kdo daje v žep me ne zanima«, je rekel kolega in podaljšal najemnino za gostovanje pri istem ponudniku, kjer je že dolga leta.gostovanje spletnih straniTudi mene ne, ampak vseeno vedno pogledam različne ponudbe in se nato odločim za gostovanje spletnih strani pri podjetju, ki mu zaupa veliko ljudi, ki je priznano in proti kateremu po forumih na splošno ni zaznati nerganja.
Seveda je mogoče, da o komer koli nekdo piše negativno. Kako tudi ne bi bilo, saj so to lahko napisali ljudje, ki so imeli težave v davni preteklosti, morda celo po svoji krivdi, pa jim lasten ego ne pusti, da bi priznali napako, ki so jo storili, lahko je napisal tudi kdo od osebja, ki deluje pri konkurenčnem podjetju ali pa kdo iz osebja, ki je iz tega podjetja odšel, pa je potem jezen na bodoče delodajalce in bi jim rad ponagajal ali pa se je preselil h konkurenci in ima še večji razlog za tovrstno početje.

Paketi so med seboj različni

Gostovanje spletnih strani je v resnici nekaj povsem običajnega že dolga leta in tudi precej enostavno izvedljivo. Pa vendar ni vsako gostovanje spletnih strani enako. Med seboj se paketi, ki jih lahko najamemo ločujejo po več rečeh. Prvi je seveda cena, potem je tu strežnik in njegova hitrost. Pomembna je tako hitrost računalnika, da lahko hitro operira z veliko stranmi in tudi njegova internetna hitrost prenašanja podatkov mora biti dovolj visoka, konec koncev pa je včasih pomembno tudi kje se strežnik fizično nahaja. Seveda ne pozabite, da samo gostovanje spletnih strani potegne za seboj tudi količino podatkov in če imate veliko slik in video posnetkov, je takoj jasno, da boste morali imeti takšen paket, kjer boste imeli na strežniku na razpolago dovolj prostora.

Če si predstavljamo, da je spletno gostovanje spletnih strani nekaj, kar potrebuje skoraj vsako podjetje, nam je lahko takoj jasno, da ga skoraj vsi izvajajo v visoki kvaliteti, kajti konkurenca bi jim takoj pobrala stranke, v primeru, da dela ne bi opravili dobro. Gostovanje spletnih strani je pomembno za podjetje, saj si želi, da bo njihova stran ves čas normalno dostopna in razumem, da če ste z nekom zadovoljni, ga ne boste menjali. V vsakem primeru pa si je vedno potrebno pogledati tudi konkurenco in njihov sistem dela in morda se včasih vseeno odločimo, da je čas zamenjati svojega ponudnika.

Članki iz iste kategorije: