sreda, 22 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Gostovanje spletne strani je zakup prostora na strežniku

Na strežniku lahko zakupite prostor, ki ga namenite za shranjevanje datotek in podatkovnih baz. Te sestavljajo spletne strani ter aplikacije, vključujejo tudi shranjevanje e-pošte. 

Ponudniki spletnega gostovanja za vas pripravljajo raznovrstne pakete, ker so želje posameznikov zelo različne. Izbira paketa je odvisna predvsem od tega, zakaj boste gostovanje spletne strani potrebovali. Ga boste potrebovali samo za shranjevanje e-pošte ali za gostovanje ene spletne strani ali so vaše zahteve večje. Pri izbiri paketa vam lahko v največji meri pomagajo kar ponudniki sami. Koristno pa je vedeti, da lahko izbrani paket kasneje kadar koli nadgradite. Sama nadgradnja je brezplačna, plačati je treba le razliko v ceni med paketoma. 

Izbira ponudnika spletnega gostovanja 

Preden izberete ponudnika za spletno gostovanje, preverite, koliko časa se že ukvarja s tem področjem dela, ali vključuje strokovno usposobljeni kader, ali imajo primerno strojno opremo, ki zagotavlja hitro, zanesljivo ter varno gostovanje na spletnih straneh in v spletnih trgovinah. 

Dober ponudnik vključuje tudi prijazno ter hitro odzivno podporno službo, hkrati vam vzporedno ponuja še druge cenovno dostopne storitve. 

Pomembnejše karakteristike spletnega gostovanja 

Hitrost je zagotovo ena od najpomembnejših karakteristik spletnega gostovanja. Prav tako je ključno še to, da je spletno gostovanje zanesljivo. To pomeni, da je strežnik nenehno povezan s svetovnim spletom. Spletne strani, ki gostujejo na njem, pa morajo biti ves čas dostopne za uporabnike. 

Enako pomemben kot sta hitrost ter zanesljivost je tudi nivo varnosti. S sodobno programsko opremo podjetja uspešno skrbijo za najvišji nivo antivirus in antispam zaščite. S tem dobro preprečujejo možnost okužbe spletnih strani ter pošiljanja vsiljene pošte na vaše e-poštne račune. Članki iz iste kategorije: