sreda, 29 novembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Enostaven najem strežnika za začetnike

Ste se odločili za vzpostavitev nove spletne strani? Ste še začetnik ali samostojni uporabnik? Veste, kako se odločiti za najboljšega ponudnika? Veste, katera vrsta gostovanja je najboljša za vas? V kolikor ste na nekaj vprašanj odgovorili pritrdilno, je najem strežnika odlična rešitev za vas. Pri tem gre za hranjenje vaših datotek, slik, dokumentacije in drugih spletnih dokumentov na oddaljeni in varni lokaciji. Vsi dokumenti so shranjeni na sofisticiranem računalniku, ki je zaščiten pred vdori tretjih oseb in vam omogoča obilo svobode pri oblikovanju spletnega mesta.

Zakaj ga potrebujete?

Primarno potrebujete najem strežnika (www.domovanje.com), ker boste doma zelo težko samostojno sestavili dovolj poceni in močno napravo, ki bo zmogla gostovati vašo spletno mesto. Poleg zmogljivosti je njena omejitev tudi v internetni povezavi, ki preprosto ne bo dovolj močna, da bi zmogla zadostiti visokemu obisku. V ta namen vam različna podjetja nudijo najem strežnika po razmeroma nizkih in ugodnih cenah. Obenem zagotavljajo visoko stopnjo podpore in vzdrževanja, kar brez težav omogoča visok vsakodnevni promet na spletni strani.

Ugodno gostovanje in najem domen

Večina podjetij, ki nudi najem strežnika, obenem omogoča ugoden zakup in registracijo domen. Zagotavljajo vam tudi odlično storitev za elektronsko pošto in tehnično podporo prek spletnega mesta, telefona ali elektronske pošte. Povečini se vam najbolj izplača izbira enega ponudnika za celotno storitev od registracije domene, gostovanja na strežniku, do različnih uporabniških strani za boljši nadzor. Ker zakupite celotno storitev na enem mestu, imate tudi hitro in celovito tehnično podporo na vseh ravneh.

Karakteristike za izbiro vrste gostovanja

Pri izbiri vrste gostovanja se morate osredotočiti na pet karakteristik in sicer:

  • količino razpoložljivega prostora na strežniku
  • število elektronskih naslovov
  • količino prenosa podatkov
  • stroške pri presegu zakupljene količine prenosa
  • operacijski sistem in dodatke ter aplikacije

Vse našteto vpliva na mesečne stroške in na kvaliteto vašega gostovanja. Pomembno je, da vnaprej zakupite malo večjo količino razpoložljivih virov, ki jih boste sčasoma porabili ali pa celo presegli. V primeru, da vam določena vrsta gostovanja ne zadostuje, vam večina ponudnikov nudi možnost nadgradnje na večji paket. Vedeti je potrebno tudi to, da bo navadna spletna stran zavzela veliko manj prostora, kot denimo obsežna spletna trgovina. Če se odločite za izdelavo spletne trgovine, je potrebno vedno imeti v mislih, da bodo veliko prostora zasedale slike izdelkov ter video posnetki.

 

 

 

Članki iz iste kategorije: