četrtek, 11 aprilaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Obeski za ključe, denarnice in dežniki

Kadar nanese beseda na modne dodatke, običajno pomislimo na čevlje, torbico, uro in nakit. Le malokdo pa pomisli na tiste druge dodatke, brez katerih ravno tako ne gre. Na primer na dežnik, denarnico, obeske za ključe … Tudi ti so še kako pomembni za usklajen videz, prav tako pa povedo veliko o naši osebnosti.obeski-za-ključe
Medtem, ko so obeski za ključe drobni in jih marsikdo niti ne opazi, so dežniki nekaj, kar je ob deževnem vremenu vsem na očeh, zato pričnimo z njimi. Vsekakor ne gre pričakovati, da bi si človek z novo kolekcijo oblačil vsakič kupil tudi nov dežnik (čeprav je včasih zaradi slabe kakovosti dežnikov to tudi potrebno,), je pa res, da mora biti ta usklajen z našim stilom oblačenja. Najbolj klasičen je črn dežnik, ki ga lahko nosimo k vsem poslovnim oblekam, je pa res, da je najbolj primeren za moške. Za eleganten videz naj imajo moški klasičen črn dežnik, ne pa zložljivega. Pri ženskah je že dovoljene nekaj več razgibanosti in tudi k poslovnim oblačilom si lahko privoščijo dežnik v bež ali podobni nevtralni barvi, marsikdaj pa lahko posežejo tudi po dežniku s klasičnim vzorcem (na primer škotski karo z rjavo osnovo,) ali manj izstopajočo poslikavo (recimo drobnih cvetov).
Denarnice so opazne vsakič, ko nekdo seže v žep, da bi plačal na primer kavo ali kosilo. Moške denarnice so običajno manjše od ženskih, veliko jih ima zaponko za bankovce. Nekateri moški imajo tudi zgolj etui za plačilne kartice in se tako gotovini izognejo. Praviloma mora biti elegantna moška denarnica iz črnega usnja. Majhna naj bo zato, ker moški ne nosijo torbic, temveč spravijo denarnico običajno kar v žep – in zato je najbolje, da tudi vrnjen drobiž raje pustijo kot napitnino, kot pa tvegajo veliko izboklino v žepu zaradi kovancev.
Ženske denarnice so povsem druga zgodba. Običajno so velike, bolj pisane, predvsem pa v njih ni zgolj denar in kartice. Če želite narediti dober vtis in se pred poslovnimi partnerji ne predstaviti kot neresni, naj denarnica nima otroških vzorcev (na primer Hello Kitty) in predvsem naj ne bo do vrha natlačena z listki in računi iz trgovine.

Kaj pa obeski za ključe? Ti so še najbolj podobni nakitu. Moški večinoma obdržijo kar original, ki je bil na ključu ob nakupu avtomobila, sicer pa se odločajo za obeske, pri katerih se večinoma kombinira kovino, črno usnje ali kak drug material v črni barvi. Ženske imajo rade več igrivosti. Obeski za ključe so lahko podobni velikih uhanom ali dajejo videz, kot da smo nanje pripeli zapestnico. Vsekakor pa v poslovnem svetu ni primerno, da imajo obeski za ključe šaljive podobe in napise, ali še huje, da so v obliki majhnih plišastih živali. Saj veste – medvedek na ključu spada v twingo, ne pa v audija.

Članki iz iste kategorije: