četrtek, 29 septembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Modni nakit, ki pritegne pozornost

Kakšen nakit vam je najbolj pri srcu? To je gotovo delno odvisno od tega, koliko ste stari, prav tako pa tudi od vašega življenjskega stila in sloga oblačenja. Dokler je bil nakit bolj kot ne v domeni zlatarjev, je veljalo, da je izbira bolj kot ne odvisna predvsem od naših finančnih zmožnosti, ko je postala bižuterija vsem dostopna in so se začeli za izdelavo modnega nakita uporabljati najrazličnejši zanimivi naravni in umetni materiali, pa se je pestrost pri izbiri precej razmahnila.modni nakit
Če spadate med starejše generacije, potem je seveda velika verjetnost, da še vedno najbolj cenite drage kovine in klasiko, torej so vam zlati uhani z drobnim diamantom veliko volj pri srcu kot kakšen bolj kričeč kos nakita iz živahno obarvane plastične mase. Vsekakor pa to ni nujno – tako mladim kot malo bolj starejšim ženskam se podajo različni kosi nakita, ki je bolj opazen in sodoben, če ga le znajo prilagoditi svojemu stilu oblačenja.

Modni nakit, ki vas takoj naredi bolj drzne

nakit

Kljub temu, da modni nakit ponuja tako rekoč vse, od prstanov do zapestnic, ogrlic, uhanov, brošk, tiar in tudi okrasja za popek, gležnje in prste na nogah, pri njem ne velja pretiravati. Kako si zagotoviti, da ne boste dali nase preveč in se ne bo ljudem zdelo, da ste z nakitom preobloženi? Tako, da modni nakit izbirate premišljeno in se namesto kompletov, ki vključujejo več kosov, raje odločite za en sam, drzen kos nakita. Kateri?
1. »Statement« ogrlica. Tako imenovane »statement« ogrlice so že nekaj let pravi modni hit. So velike in obilne, torej takoj pritegnejo pozornost, kar pomeni, da je treba poleg njih obleči garderobo, ki sama po sebi ni izstopajoča – na primer preprosto črno obleko ali belo bluzo oziroma klasično majico. »Statement« ogrlica je namreč tista, ki postane glavni in najbolj očiten del vaše garderobe.
2. Opazen prstan. Pri prstanih ni nujno, da ste skromni, torej je lahko na obročku nameščen skupek več velikih kamnov, morda celo roža iz blaga. Enak prstan lahko nosite tako k džinsu kot k večerni obleki.
3. Broška. Če so broške včasih veljale za kos nakita, ki ga uporabljajo predvsem fine sivolase gospe, je danes kos, ki spada na vsako modno jakno, bluzo in celo obleko. Broška naj bo velika in opazna, sicer pa naj bo v stilu, ki se poda k vaši garderobi in se sklada s čevlji ter torbico.

https://www.youtube.com/watch?v=Qj6AzRrygmk

Materiali za modni nakit

Nekaterim je povsem vseeno, iz kakšnega materiala je modni nakit, iz umetnega ali naravnega – glavno, da jim je všeč. Vsekakor pa je trend, da se pri oblikovanju nakita vse pogosteje uporabljajo naravni materiali, na primer kamen ali les, da se črpa iz kulturne dediščine (na primer nakit s čipkami), ali pa se izdeluje nakit s tem, da se reciklira stare, že odslužene predmete: kovance, delčke stekla, zamaške steklenic in podobno.

Članki iz iste kategorije: