sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Ličenje je umetnost, ki od vas zahteva mnogo spretnosti pa tudi iznajdljivosti

Obstaja veliko trikov s katerimi boste pri ličenju dosegli mnogo boljše efekte kot bi jih sicer. Seveda je za izpopolnitev tovrstnih spretnosti najbolje obiskati kakšen tečaj ličenja.

tečaj-ličenja

Predstavljamo vam nekaj preprostih trikov, ki jih lahko uporavite pri ličenju.

Uporaba plastične žlice za enkratno uporabo

Uporabite platično žličko, kot zaščito pri nanašanju maskare. To vam bo omogočilo debelejši nanos in vas obvarovalo pred tem, da bi maskara med nanosom morebiti pristala tudi na koži okoli oči.

Očesna matrica iz samolepilnega traku

Za boljše obrobe oči oziraoma zaključke določenih linij, predvsem ko gre za bolj drzne podobe, kot naprimer »mačje oči«, vam je lahko v veliko pomoč tudi lepilni. Namestite ga na mestu kjer ne želite, da pride do nanosa ličila. Ko ga odstranite dobite polopnoma ravno in drzno linijo. Na ta način boste lahko tudi dosegli bolj enakomeren in identičen nanos obrob na obeh očesih. Omenjeni način je zelo nekonvencionalen. Če boste obiskovali tečaj ličenja je vprašanje ali bo ta tehnika sploh omenjena, seveda pa vas tam naučijo, kako drzne linije narediti na boljši in enostavnejši način.

Kako rešiti že osušeno in grudasto maskaro

Pogosto se zgodi da se maskara po določenem času malenkost osuši posledica česar so neprivlačne grudice. Ženske pogosto želijo težavo rešiti z mešanjem (kot bi bila maskara zračna tlačilka) s čimer v notranjost pride še več zraka, kar povzroča še hitrejše sušenje. Maskaro je sicer dobro menjati na 3 do 4 mesece, a obstaja enostaven način kako rešiti posušeno in grudasto maskaro. V maskaro dodajte nekaj kaplic Visine oz. kakšnih drugih kapljic za oči, nakar z maskirno paličico počasi mešajte in drgnite notranjo steno maskare. Maskara bo kot nova. –         

Priprava ustnic za šminko

Dobra priprava ustnic pred nanosom šminke je piling s sladkorjem in kokosovim oljem, ki ga lahko opravite z otroško zobno ščetko.

Kako narediti večje oči

Rešitev je povsem preprosta. Na notranjem robu veke namesto črnega uporabite belo črtalo za oči.

Pogrejte vaše klešče za vihanje trepalnic

S sušilcem za lase segrevajte vaše klešče za vihanje trepalnic 3 do 5 sekund. S tem bodo klešče za trepalnice delovale kot likalnik za lase. Prav tako pa bodo upognjene trepalnice obstale cel dan. Seveda obstaja še mnogo več trikov, ki se jih lahko poslužite pri ličenju. Veliko teh se boste naučili tudi, če boste obiskali tečaj ličenja.

Članki iz iste kategorije: