sreda, 22 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Z oksfordicami boste očarali tudi najbolj kritično oko

Oksfordice imajo za seboj dolgo zgodovino. Če bi se ozrli daleč nazaj v preteklost, je bila takšna obutev namenjena ljudem s posebnim statusom. Danes pa se vanje v resnici lahko obuje kdor koli, ne glede na to, koliko je star in ali je moški ali ženska. 

Z oksfordicami boste javnosti sporočali, da želite biti elegantni in urejeni. Ključna prednost takšne vrste obutve pa je tudi ta, da se lepo podajo tako h krilu kot tudi hlačam. A na trgu je tako veliko ponudbe v povezavi z njimi, da boste morali dobro premisliti, katere se oksfordice se dobro podajo k vašemu stilu oblačenja. 

Z oksfordicami na slavnostno podelitev 

Oksfordice so kot nalašč primerne tudi za nekoliko bolj svečane prireditve, kot je na primer podelitev diplome. Če v tem hipu nimate prave ideje, v kaj bi se obuli za takšno prireditev, z oksfordicami zagotovo ne boste brcnili v temo. Pazite le na pravo barvo kombinacijo. 

Oksfordice so kot nalašč primerne tudi za nekoliko bolj svečane prireditve, kot je na primer podelitev diplome.

Na trgu so vam na voljo povsem klasične oksfordice ali pa takšne, ki bolj spominjajo na kakšno drugo vrsto čevlja. Še preden se odločite za nakup, pomerite oba čevlja in se po prodajalni nekaj časa sprehajajte. Najbolje bo, da nakup oxford čevljev opravite v popoldanskem času, kot to velja tudi za drugo vrsto obutve. Noga je tedaj že utrujena in vam bo sporočila, katera številka čevlja je najustreznejša za vas. 

Spletni nakup oxfordic 

Vsekakor pa ni nujno, da se za nakup oxford čevljev odločite v istem hipu, ko jih zagledate v neki prodajalni. Če vam je všeč več vrst oxfordic, preizkusite vse. Nato si vzemite kak dan za razmislek. Če ima prodajalna svoje mesto tudi na spletu, lahko kasneje čevlje naročite kar tam. Zagotovo bo spletna cena oxfordic nižja od tiste iz fizične prodajalne. 

Če vam je všeč več vrst oxfordic, preizkusite vse.

Če pa ste v številko svoje obutve popolnoma prepričani in ste po spletu že nakupovali, potem lahko oxfordice po spletu kupite, ne da bi jih pred tem preizkušali v fizični prodajalni. Sicer pa boste ugotovili, da vam nekateri ponudniki odlične in mikavne oxford čevlje ponujajo izključno samo na spletu. To pa še zdaleč ne pomeni, da jih ne boste mogli zamenjati, če boste ob prevzemu na domu ugotovili, da vam niso prav. 

Espadrile za osebe z izbranim okusom 

Verjetno poznate vsaj eno predstavnico nežnejšega spola, ki ima doma veliko parov čevljev. Prav vsak par pa je temeljito in dosledno izbran. Takšna oseba je znana po tem, da je vedno urejena in da se vsak par čevljev dobro poda tudi k njenemu oblačilu. 

Med vsemi pari obutve ima takšna oseba doma zagotovo tudi espadrile. Brez njih nikakor ne gre, saj veljajo za zelo vsestransko vrsto obuvala. Na trgu so vam na voljo povsem nevpadljive ali pa takšne, ki so namenjene osebam s prav posebej izbranim okusom. 

S svetlečimi espadrilami boste izstopali iz množice 

Če se vam espadrile zdijo preveč preprosto in pusto obuvalo, potem na trgu niste bili preveč pozorni na pestro ponudbo takšnih obuval. Izbirate lahko med espadrilami nevtralnih barv, po drugi strani pa so vam na voljo espadrile v kričečih in privlačnih barvnih odtenkih. 

Še posebej mikavne za nakup so na primer bleščeče espadrile. Praviloma so bleščice posute na njihov prednji del. S tem pridobijo na svojem statusu in jih lahko obujete tudi za posebne priložnosti, kjer boste zagotovo izstopali iz množice. 

Izbira kakovostnih espadril 

Verjetno ste pri nakupovanju espadril in druge obutve opazili, da so cene lahko zelo različne. Že na daleč se poskušajte izogniti prepoceni obuvalu. Espadrile za le nekaj evrov vam najverjetneje ne bodo služile prav dolgo časa. Že ko jih boste preizkusili v prodajalni, boste imeli občutek, da bodo vsak čas razpadli. 

Verjetno ste pri nakupovanju espadril in druge obutve opazili, da so cene lahko zelo različne.

Pomembno je, da so espadrile čvrsto šivane. Za takšne espadrile boste sicer odšteli nekaj več denarja, če jih boste nosili v primernem vremenu, vam bodo odlično služile tudi več sezon. Mikavne so espadrile z vezalkami. Te so praktične za uporabo in še bolj simpatičnega videza. Sicer pa si lahko bogato izbiro espadril ogledate tudi v spletni prodajalni, kjer na vas čaka še druga kakovostna in cenovno dostopna obutev. Izbirate lahko med čevlji za prosti čas, najrazličnejše športne aktivnosti, svečane in druge dogodke. Ob naročilu boste morda naleteli na kakšno posebno akcijsko ponudbo, saj so v spletnih prodajalnah kar pogoste. 

Članki iz iste kategorije: