sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Zobni aparat nam predpiše naš zobozdravnik

Verjetno ni nobena skrivnost, da nam vrsto zobnega aparata predpiše naš zobozdravnik . Starejši zobni aparati uporabljajo vrsto žic, ki s potiskanjem v določeno smer spodbujajo naše zobe, da rastejo v željeno smer. Te se še vedno dandanes uporabljajo, saj so pri nekaterih ljudeh še vedno najboljši način, da se jim popravi nasmeh.

Nevidni zobni aparat pa je prikrojen vsakemu pacientu za njegove ali njene zobe. Preprosto se ga namesti na zobe in je neopazen, saj je narejen iz posebnega prozornega materiala, ki ni škodljiv. Lahko je narejen iz čiste oz. prozorne vrste keramike ali pa iz polikarbonata, ki je vrsta plastike. 

Odvisno je seveda od naših potreb ter zdravja ustne votline, katero vrsto aparata nam bo naš zobozdravnik ali ortodont priporočal.

Kdo vse lahko nosi nevidni zobni aparat?

Prej smo omenili, da je odločitev o najboljšem poteku zdravljenja naših zob odvisna od našega ortodonta ali zobozdravnika. To je zato, ker ima vsak posameznik določeno strukturo ust in potrebuje pomoč, ki je prikrojena njemu. Poravnava zob pri otrocih je dostikrat bolj kompleksna, saj se njihova usta in zobje še vedno spreminjajo skozi proces rasti.

Članki iz iste kategorije: