sobota, 30 septembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Dodatno zdravstveno zavarovanje

Vsi državljani Slovenije moramo plačevati obvezne pripevke, med katerimi je tudi osnovno zdravstveno zavarovanje. V primerjavi s številnimi državami po svetu Slovenija spada med tiste, kjer je socialna varnost zelo velika. Vsi smo osnovno zdravstveno zavarovani od prispevkov za zdravstvo, kar pomeni, da nam ni potrebno plačevati osnovne preglede pri zdravniku in osnovna zdravila. Seveda pa je del zavarovanja, ki ga enostavno ne krije osnovno zdravstveno zavarovanje, kar pomeni, da si moramo urediti dodatno zdravstveno zavarovanje. Kaj to pomeni?

Dodatno zdravstveno zavarovanje je priporočljivo, nikakor pa nujno

Dodatno zdravstveno zavarovanje je v Sloveniji opcijsko, kar pomeni, da ni obvezno. Osnovno zdravstveno zavarovanje je obvezne narave, medtem, ko se za dodatno zdravstveno zavarovanje lahko odloči posameznik kadarkoli pri izbrani zavarovalnici. Kaj to pravzaprav pomeni? To pomeni, da dodatno zavarovanje krije razliko od tistega, kar obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije.

zavarovanje

To so določena zdravljenja, operacije ter zdravila. Gre za dodatek, ki ga plačujemo v manjšem znesku, vendar pa lahko zaradi obiska zdravnika, operacije ali zdravil na koncu veliko prihranimo. Zagotovo se velika večina ljudi odloči, da bodo sklenili dodatno zavarovanje. Kljub vsemu pa je še nekaj takšnih, ki tega nimajo urejenega.

Kje si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje?

Dodatno zdravstveno zavarovanje si lahko uredite pri številnih slovenskih zavarovalnicah, ki to ponujajo. Pomembno je, da sklenete zavarovalno premijo takrat, ko stopite v svet statusa zaposlene osebe ali ko končate status študenta oziroma dijaka. V tem primeru niste več zavarovani s police staršev, marveč morate zavarovanje urediti sami. Gre za priporočljivo zadevo, saj vam tako ne bo potrebno doplačati zdravniškega pregleda, zdravil ali pa celo operacij. Tako boste imeli za le nekaj evrov na mesec pokrite zdravstvene stroške.

Dodatno zdravstveno zavarovanje uredi zavarovalni agent, in sicer tako, da vpiše vaše zdravstvene podatke ter uredi dodatno zavarovanje, ki se nato vpiše v vašo zdravstveno kartico.

Bolniška postelja

Olajšajmo življenje težko okretnim ljudem

Osebe, ki so utrpele zlome ter druge poškodbe telesa bodo potrebovale udobje in nego, ki jim jo nudi bolniška postelja. V njej so vgrajene številne tehnologije, kot so nastavljiv hrbtni del, nastavljiv nožni del ter žimnica, ki se prilagodi obliki telesa.

Članki iz iste kategorije: