četrtek, 30 junijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Olajšajmo življenje težko okretnim ljudem

Vsakemu izmed nas se lahko kadarkoli zgodi nezgoda. Enako pa velja za naše družinske člane in prijatelje. V obdobju današnjega hitrega sveta so fizične poškodbe in bolezni zelo razširjene pri ljudeh vseh starosti. Z uporabo moderne tehnologije pa si lahko olajšamo številne bolečine z izposojo električne postelje, ki jo lahko prilagajamo potrebam bolnika. Tako lahko za ugodno ceno bolni osebi ponudimo vrhunsko ležišče, ki ji bo zagotovilo najhitrejši potek okrevanja. Morda pa bo poškodovana oseba tudi potrebovala druge medicinske pripomočke, kot so hodulje, bergle ipd.

Bolniška postelja za okrevanje po poškodbah in boleznih

Življenja si brez domačih postelj sploh ne moremo več predstavljati. Te so izredno udobne in nam nudijo izvrsten počitek vsak dan v tednu. Je pa res, da niso namenjene dolgoročnemu ležanju. Osebe, ki so utrpele zlome ter druge poškodbe telesa bodo potrebovale udobje in nego, ki jim jo nudi bolniška postelja. V njej so vgrajene številne tehnologije, kot so nastavljiv hrbtni del, nastavljiv nožni del ter žimnica, ki se prilagodi obliki telesa.

Bolniška postelja nudi udobje
Bolniška postelja bistveno olajša življenje

Uporabnik lahko električno posteljo popolnoma prilagodi svojim trenutnim potrebam, kar omogoča hitrejše celjenje zlomov, vnetij, kot tudi izboljšanje spanca ipd. Ob tem pa se potrebe bolnika zmanjšajo, saj bo bolj neodvisen z uporabo omenjene postelje.

Izposoja električne postelje za bolnike 

Včasih so bile električne postelje smatrane za luksuz, ki si ga ni moglo privoščiti veliko ljudi. Res je, da so dražje od drugih postelj, vendar jih ni potrebno kupiti. Veliko bolj ekonomično je, če opravimo najem, saj tako uporabljamo omenjeno medicinsko opremo le toliko časa, kot je dejansko potrebujemo.

Načeloma je izposoja električne postelje namenjena bolnim ljudem ali tem, ki okrevajo po manj ali bolj resnih fizičnih poškodbah. Zaradi nastavljivega ležišča so odlične za lajšanje bolečin v sklepih, hrbtu, glavi, komolcih in drugih delih telesa. Nič pa ni nenavadnega, če si jih izposodijo zdravi ljudje, ki imajo težave s spanjem, ki jim jih povzroča neudobno ležišče.

Električna bolniška postelja olajša bolečine v sklepih

Delna ali popolna neokretnost velikokrat izhaja iz intenzivnih bolečin v sklepih. Te bolečine so lahko posledica številnih poškodb in bolezni, kot tudi staranja.  V vsakem primeru moramo bolni osebi pomagati pri premikanju po stanovanju ali v zunanjem svetu. V primerih zlomov se bolniku velikokrat predpišejo bergle. V primeru težje neokretnosti pa hodulje močno olajšajo trpeči osebi premikanje.

Video: Električna bolniška postelja z tehtnico

Vse zgoraj in druge omenjene naprave je moč uporabiti v kombinaciji z električno bolniško posteljo, ki bo olajšala bolnemu človeku počitek. Obenem pa je narejena tako, da olajša bolečine v sklepih, ki so najpogostejši izvor bolečin pri starejših ljudeh.

Bolniška postelja olajša dihanje

Veliko ljudi ima težave z dihanjem. Tudi zdravi ljudje velikokrat dihajo težje, ko spijo na hrbtu. Dihalne poti se velikokrat zamašijo, ko ležimo s hrbtnim delom na žimnici. Posledica pa je smrčanje ali spalna apneja. Takemu stanje se je mogoče izogniti z nastavitvijo položaja žimnice bolniške postelje preko vgrajenih elektro-motorjev. Uporabnik lahko dvigne ledveni del, da sprosti dihalne poti in olajša dihanje med spanjem. Ljudje z alergijami si tudi lahko olajšajo spanec z nastavitvijo idealnega položaja žimnice med spanjem.

Invalidski voziček omogoči delno gibanje bolnim in poškodovanim ljudem

Moderni medicinski pripomočki, kot jih ponuja podjetje Medigo, so narejeni iz kakovostnih in lahkih materialov. To je še posebej pomembno pri izdelavi invalidskih vozičkov za težje pokretne ljudi. To pa zato, ker je za uporabnika veliko lažje, če brez večjih naporov lahko premika voziček naprej samostojno. Tako obdrži dokaj veliko neodvisnosti in se počuti veliko bolj lahkotno. 

Invalidski voziček
Invalidski voziček z odstranljivimi naslonjali za roke in stopalkami za noge

Moderni invalidski voziček je narejen iz ultra-lahkih materialov, ki jih je mogoče učinkovito shraniti. Lahko ga zložimo brez težav in pretirane uporabe moči. Velika prednost pa je tudi ta, da ga je brez napora moč s seboj vzeti kamorkoli.  

Lahki invalidski vozički so idealni za ljudi, ki so deloma ali pa težje nepokretni. Zaradi svoje lahke teže, jih je moč brez težav premikati iz prostora v prostor. Pri tem pa uporabnik ne bo prekomerno obremenjeval svojih sklepov in drugih delov telesa, kar mu bo olajšalo vsakodnevno uporabo. Obenem pa je izdelava vozička narejena tako, da se prilagodi telesu uporabnika, kar še dodatno olajša njegovo uporabo.

Podjetje Medigo ponuja moderno medicinsko opremo

Izbira kakovostnih medicinskih in ortopedskih pripomočkov je izredno pomembna, če želimo zagotoviti najhitrejše okrevanje. Podjetje Medigo ponuja številne pripomočke, kot so opornice, hodulje, bergle, izposojo invalidskih pripomočkov ipd. obenem pa imajo tudi program kozmetike in aparatov za kozmetiko. Prehranska dopolnila tudi predstavljajo del ponudbe, saj je prehrana pomemben del ohranjanja in izboljšanja zdravja posameznika.

Podjetje tudi oskrbuje številne ambulante, bolnišnice in zavode, kot tudi sodeluje s fizičnimi uporabniki. V primeru okvare je vključen tudi servis na sedežu podjetja, kar olajša uveljavljanje garancije.

Članki iz iste kategorije: