sreda, 22 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Nakup daril za najstnika

Najstnik je nekako starejši otrok, ki pa še vedno ni povsem odrasla oseba. Včasih bolj, včasih manj, saj vemo kako različni smo si ljudje, četudi odraščamo v podobnih ali celo v istem okolju. A vendar pravijo, da ni nič težjega, kot kupiti darila za 18. rojstni dan. Morda je temu res tako, pa vendar vam bom v nadaljevanju poskusil ponuditi kar nekaj dobrih idej.darila za 18 let

Personalizacija

Pravijo, da ga ni darila čez tisto, ki ga napravimo sami. Pa vendar ni potrebno, da ga naredite sami od začetka do konca. Če ste se svojemu ljubemu otroku, ki je končno postal polnoleten, namenili kupiti denimo prenosni računalnik ali novo omaro za v njegovo sobo, mu lahko napišete zraven tudi posebno posvetilo, pesem ali pa vse skupaj zavijete na nek poseben način. V vsakem primeru morate razmišljati v tej smeri, da mu mora biti darilo v prvi vrsti všeč. Torej se najprej vprašajte kaj potrebuje in seveda še bolj – kaj mu je všeč in kaj si želi. Vsi vemo, da si vsak od nas ne more privoščiti prav vsakega darila, a po raziskavah sodeč, so tisti, ki imajo bolj omejene finančne možnosti pogosto bolj iznajdljivi, na drugi strani pa so njihovi otroci veliko večji realisti, pri 18. letih že prav dobro vedo kakšne so finančne možnosti njihovih staršev in se bodo darila znali še kako razveseliti. Zato je pogosto dovolj, da se potrudite – ni vam nujno treba gledati katalogov s turističnimi potovanji v daljne dežele. Še posebej ne pojdite v stroške, ki bi vam prinesli neko odrekanje na dolgi rok. Nič ni hujšega kot to, da kupite nekaj zelo dragega, potem pa otrok nad tem ne bo navdušen. Ali še huje, da ga peljete nekam, kjer mu sploh ne bo všeč, potem pa kasneje z odplačevanjem kredite pridete v slabo finančno situacijo in mu to še očitate v stilu »zdajle bi imeli boljše kosilo, če ti ne bi takrat kupovali kart za koncert v Londonu«. Držite se preizkušenih receptov – vprašajte kaj si zares želi, kaj potrebuje in kaj si lahko privoščite brez večjega odrekanja.

Nakit

Nekateri pravijo, da nakit ni za otroke, a ni vam treba razmišljati o zlatih uhanih za 1000 EUR in več. Na trgu imate različne zapestnice, verižice, ure in druge vrste praktičnih modnih pripomočkov. Z nakitom lahko hitro zgrešite, zato naj bo nakup premišljen. Pojdite mesec ali dva prej z najstnikom po trgovinah, malo bolj ga poslušajte, opazujte in si zapomnite kaj mu je res všeč. Ni ga treba peljati v zlatarno in vprašati »kaj ti je všeč«, saj mu bo hitro jasno, da bo nekaj takšnega dobil za rojstni dan.

Pripomočki za šolo

Čeprav bi rad bil slikar ali kipar, mu za 18. rojstni dan ne kupujte nečesa, kar potrebuje za šolo. Darila za 18. rojstni dan naj bodo res nekaj posebnega, ne pa pripomočki za šolo, ki je ima že itak prek glave. Tokrat glejte izven praktičnih zahtev – naj dobi za darilo nekaj, kar si res želi.

Oglejte si še darila za moškega.

Članki iz iste kategorije: