sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Bazični prah za hitro doseganje ravnovesja

Bazični prah je pomemben za hitro doseganje ravnovesja med kislinami in bazami. Komur bazični prah ni najbolj pri srcu ima na voljo še nekaj opcij. Lahko se odloči za bazične kopeli ali bazične tablete. V primeru, da se sprijazni z dolgotrajnim postopkom uravnavanja ravnovesja med kislinami in bazami je dobrodošlo vnašanje več sadja in zelenjave v prehrano.

Preden se odločimo za bazični prah je priporočljivo testirati razmerje med kislinami in bazami oziroma zakisanost našega telesa. Merjenje zakisanosti pokaže vrednost pH urina. V pomoč so nam indikatorski lističi. Rezultate lahko odčitamo po nekaj sekundah testiranja. Pri tem moramo barvo na indikatorskem lističu primerjat z barvno lestvico. Testiranje naj traja tri dni, dnevno je priporočljivo opraviti šest do osem testiranj. Pri testiranju je pomembno upoštevati čase merjenja.

Bazični prah bo v primeru, da imamo preveliko količino kislin v razmerju z bazami, pomagal pri nevtraliziranju kislin. Ko jemljemo bazični prah se je potrebno zavedati pomena nevtraliziranja. Pretiravanje ni dobro, saj je delež kislin vsekakor pomemben pri pravilnem delovanju človeškega telesa. Zdravo razmerje med kislinami in bazami je 80 : 20 odstotkov v prid kislin. pH krvi mora biti rahlo bazičen. Telo ima namreč mehanizme za ohranjanje ravnovesja. Kisline predstavljajo jedi kot so meso in mesni izdelki, mleko in mlečni izdelki, sladkor, žita, baze na drugi strani imajo predstavnike v zelenjavi in sadju.

Četudi bazični prah koristi, se lahko odločimo tudi za bazično dieto. Odločitev za bazično dieto je modra za vse, ki prisegajo na urejanje ravnovesja s prehrano. Pri bazični dieti je poudarek na živilih, ki imajo bazičen učinek. Živila z bazičnim učinkom so predvsem sadje in zelenjava. Bazični prah lahko ob dieti koristimo kot alternativo.

Članki iz iste kategorije: