sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Vloga probiotikov v našem telesu

Probiotiki prav tako lahko dobro vplivajo na delovanje našega imunskega sistema. Prav tako na učinkovit način pomagajo pri ohranjanju ravnovesja v črevesni mikrobioti. Za jemanje so zlasti v določenih situacijah zelo priporočljivi probiotiki v kapsulah.

Uživanje probiotikov

Uživanje probiotikov ali koristnih mlečnokislinskih bakterij strokovnjaki predvsem priporočajo, kadar se število koristnih bakterij zmanjša oziroma kadar se razrastejo škodljivi mikroorganizmi. Zaradi omenjenega se pogosto pojavljajo najrazličnejše prebavne težave, kot so na primer driska, napihnjenost, napenjanje.

Neprijetni simptomi za omenjena stanja pa se najpogosteje pojavijo ob kakšni okužbi, na potovanjih oziroma ko menjamo okolje, po uživanju določene vrste hrane in ne nazadnje ob jemanju antibiotikov.

Na trgu je veliko ponudbe prehranskih dodatkov, vendar so nekatera precej bolj priljubljena kot druga.

Zdravstvene koristi probiotikov

Znano je, da nam prijazne bakterije lahko nudijo učinkovito pomoč pri ohranjanju dobrega zdravja in dobrega počutja, in to na številne načine, zato so priporočljivi tudi probiotiki v kapsulah.

Probiotiki pomagajo pri podpori zdravega delovanja jeter, rednega, uravnoteženega izločanja blata, ne nazadnje zmanjšujejo tveganje za nekatere bolezni.

Vrste prehranskih dodatkov

Ne glede na to, ali vas zanimajo povsem običajni dodatki k prehrani ali morda veganski dodatki prehrani, je najprej ključno to, da spoznate čim več vrst in se prepričate o tem, kateri dodatek bi bil za vaše starostno obdobje najbolj primeren.

Ljudem v različnih življenjskih obdobjih primanjkuje določeno hranilo, ki ga lahko torej v telo vnašamo tudi s pomočjo dodatkov oziroma dopolnil. Slednje pa še zdaleč ne pomeni, da nam bo pomagalo samo njihovo jemanje. Vzporedno s tem moramo seveda poskrbeti tudi za to, da se čim bolj zdravo in uravnoteženo prehranjujemo.

Ne računajte torej na to, da vam bodo kakovostni prehranski dodatki dovolj učinkovito pomagali, če je vaše prehranjevanje nezdravo, neredno in podobno. Zagotovo vas bodo tudi na to opozorili prodajalci v specializirani trgovini z dodatki k prehrani.

Članki iz iste kategorije: