sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Vodni filter ali voda iz plastenke?

Da je pitna voda izjemno bogastvo, se zaveda vse več ljudi, ki jim je mar tako za okolje kot za svoje zdravje. Povsem čista voda seveda ni nekaj, kar bi našli v naravi, saj ji je vedno dodanih kar nekaj primesi, vendar tiste, ki veljajo pri pitni vodi za nenevarne, na splošno niso problematične oziroma nimajo prevelikega vpliva na naše zdravje, čeprav se skušamo nekaterim kljub temu izogniti: nič ni narobe, če so v vodi na primer raztopljeni minerali, ki so za telo koristni, vsekakor pa nam ni všeč, če se spopadamo s trdo vodo, polno vodnega kamna.vodni filter
Če želimo uživati čim bolj zdravo vodo, pa nas seveda bolj skrbi druga nesnaga, na primer pesticidi, hormoni, fekalije, mikroorganizmi, klor … Da bi se temu izognili, nekateri prisegajo na vodni filter, drugi zgolj na kupljeno vodo v plastenkah. A kaj to pomeni za okolje? Ali za naš žep?

Vodni filter je neoporečen

Če se odločite, da boste na cev oziroma pipo v svojem domu namestili vodni filter, bo iz pipe pritekla voda, ki je očiščena nevarnih primesi, še zlasti, če uporabljate tri ali štiri stopenjski filter. Takšno vodo ne boste uporabljali le za kuhanje, temveč tudi za vsakdanje uživanje doma, pa tudi takrat, ko boste šli na pot, si boste lahko z njo napolnili potovalno plastenko, ki ne vsebuje bisfenola A. kaj pa, če se vam zdi nakup filtra prevelik strošek in se vam zdi bolj praktično, da vodo za pitje kupite v plastenkah po liter in pol? S tem na prvi pogled ni veliko narobe, razen tega, da vas liter in pol vode v plastenki stane celo premoženje in boste tako pošteno izpraznili svoj žep oziroma že v pol leta porabili ravno toliko denarja, kot bi ga za nakup kakovostnega filtra za vodo. Še veliko večja pa je težava, če nekoliko pomislimo na to, kaj ustekleničena voda dejansko pomeni za okolje. Gotovo veste, da je voda v plastenkah sicer čista, a ne nujno visoke kakovosti, verjetno pa si niste predstavljali, da je potratna. V kakšnem smislu? Ko kupite liter in pol vode, je dejansko ne porabite zgolj liter in pol – za samo izdelavo plastenke se je namreč porabil še dodaten liter, saj proizvodnja plastične embalaže ni nič kaj prijazna do okolja oziroma zahteva uporabo velikih količin vode.
Vodni filter torej ni zgolj dolgoročno cenejši, temveč tudi okoljsko veliko bolj neoporečen.

Izberite primeren vodni filter!

Če vas zanima, kakšno vodo imate in kakšen vodni filter bi bil najprimernejši za vaše gospodinjstvo, se obrnite na www.filtri-za-vodo.si, kjer vam bodo ponudili vse informacije in vam odlično svetovali glede nakupa.

https://www.youtube.com/watch?v=3gRcUmFWB_c

Članki iz iste kategorije: