torek, 5 decembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Svetila za osvetljevanje delovne mize

Namizna svetilka je nujen pripomoček na vsaki delovni oziroma pisalni mizi. Čeprav za osvetlitev prostora poskrbijo že različna viseča, zidna in stropna svetila, pa to za delo za mizo nikakor ni dovolj. Delovna površina mora bit namreč dodatno osvetljena. In prav za to poskrbi namizna svetilka, ki nudi odlično osvetljevanje delovne površine. Svetlobo namreč usmeri prav tja, kamor je treba, da imamo dovolj svetlobe za branje in pisanje ter različna druga opravila. S tem poskrbimo, da delo nemoteno poteka in ne napenjamo po nepotrebnem naših dragocenih oči, ki so že tako ali tako marsikdaj preveč obremenjene.

Poskrbite za ustrezno osvetlitev

Ustrezna osvetlitev je zelo pomembna. Za to pa na delovni mizi poskrbi namizna svetilka. Namestiti jo moramo tako, da svetloba pada iz strani. Pomembno pa je tudi, da jo namestimo tako, da jo ne zakrivamo, ko se recimo pri pisanju ali delu z računalnikom nagnemo naprej. Če smo desničarji, je najbolje, da je namizna svetilka nameščena na naši levi, če pa smo levičarji, pa na naši desni, če le gre. Dobro mora osvetljevati vso pisalno mizo oziroma delovno površino, hkrati pa nam ne sme svetliti v oči ali nas motiti.

Namizna svetilka po vaši meri

Namizna svetilka, ki jo izberete, naj bo nastavljiva. Takšna je namreč najbolj praktična in priročna. Tako jo lahko po želji usmerite točno tja, kamor želite, kar vam omogoča gibljiv vrat lučke. Poleg tega pa nekateri modeli omogočajo tudi nastavitev po višini, kar je prav tako zelo uporabno. Namizna svetilka sicer lahko stoji na sami pisalni ali delovni mizi oziroma se nanjo pripne. Če izberete takšno svetilko, se najprej prepričajte, kakšen način pripenjanja ima in ali jo boste res lahko namestili na mizo. Mize se namreč razlikujejo med seboj, zato je včasih boljša izbira samostoječa svetilka, ki jo boste lahko uporabljali tudi takrat, ko boste morda zamenjali mizo.

Svetilka za branje

Če radi berete v postelji, potem lahko vaša namizna svetilka postane tudi bralna svetilka. Pomembno je le, da jo namestite na pravo mesto. Lahko jo postavite na nočno omarico, na polico zraven postelje ali nad posteljo oziroma jo pripnete na rob postelje oziroma rob naslonjala. Pomembno je, da vam nudi dobro osvetlitev tistega, kar berete. Takšna namizna svetilka vam prav ne bo prišla le ob večerih, ampak tudi takrat, ko bo zunaj oblačno ali megleno, saj takrat samo naravna svetloba – ne glede na to, kako velika okna imate – enostavno ne zadostuje za branje, če nočete kvariti oči.

Treba je poskrbeti za oči!

Kako pomembno je, da se za določena opravila uporablja namizna svetilka, je treba naučiti tudi otroke, saj je skrb za oči in za primerno osvetlitev prav med odraščanjem bistvenega pomena. Poskrbite za to, da jim bo njihova namizna svetilka za branje res všeč. Tako jo bodo veliko raje uporabljali. Najbolje je, da jo z vašo pomočjo izberejo kar sami, saj jo bodo tako raje uporabljali. Namestite jim jo na pisalno mizo ter ob posteljo, če na njej radi berejo, pa tudi povsod tja, kjer počenjajo kaj takšnega, s čimer napenjajo oči – rišejo, barvajo, ustvarjajo iz majhnih kock ali nizajo perlice na vrvico.

Vi poskrbite za ustreznost z vidika osvetljave, oni pa za to, da jim bo izbrana namizna svetilka res všeč. Tako jo bodo z veseljem uporabljali tako za branje kot za delo za pisalno mizo, učenje, pisanje nalog in podobno. Nič namreč ne koristi, če je namizna svetilka na mizi, a ni prižgana, zato je zelo pomembno, da si jo otroci sami želijo uporabljati, saj bodo tako največ naredili za svoje oči.

Kupite svetila na spletu

Volino-svetila.si je odlična spletna trgovina, v kateri lahko kupite različna svetila oziroma luči. Imajo veliko ponudbo ter ugodne cene. Če ne veste, kakšna namizna svetilka bi bila prava za vas, si oglejte njihovo pestro ponudbo in izberite svojo! Prav vsi modeli, ki so na voljo, so kakovostni in omogočajo dobro osvetlitev, zato pri izbiri ne morete zgrešiti. Pazljivi bodite le pri moči žarnice in barvi svetlobe, saj je oboje treba prilagoditi vam in vašim specifičnim potrebam. Med drugim so na voljo tudi modeli z LED žarnicami, ki imajo daljšo življenjsko dobo, pa tudi modeli, ki so zelo elegantno oblikovani in vas bodo navdušili s svojim videzom. Že veste, katera namizna svetilka bo vaša?

 

Članki iz iste kategorije: