petek, 1 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Kupujete hišo na Štajerskem?

Ste v Google pravkar vtipkali besede hiše Maribor? Potem zagotovo že komaj čakate, da najdete primerno hišo v Mariboru ali njegovi okolici, da bi jo lahko kupili in zaživeli v njej. Ponudba je precej velika, prodajajo pa se zelo različne hiše, od novejših do starejših gradenj. Če ste do sedaj vašo bodočo hišo iskali le s pomočjo ključih besed hiše Maribor, vam spodaj dodajamo nekaj nasvetov, kako si olajšati iskanje in poskrbeti za to, da ustrezno nepremičnino najdete v čim krajšem času!

Iskalni termin hiše Maribor

Tako tisti, ki iščejo hišo v samem mestu Maribor kot v njegovi okolici, običajno začnejo svoje iskanje s ključnimi besedami hiše Maribor (www.c21.si). A pod tem iskalnim terminom boste našli hiše, ki se nahajajo praktično kjerkoli na Štajerskem. Prav zato je v primeru, da iščete hišo v točno določenem delu mesta, to treba dopisati zraven. Namesto, da v Google vpisujete iskalni termin hiše Maribor, raje napišite hiše Maribor Tezno. Če zraven dodate še predel mesta, ki vas zanima, boste dobili veliko bolj relevantne zadetke in hitreje ter lažje našli ustrezno nepremičnino.

Različni nepremičninski oglasniki

Na spletu lahko najdete različne nepremičninske oglasnike. Na njih so tudi posebni iskalniki, kamor lahko vpišete besede hiše Maribor oziroma vnesete svoje kriterije iskanja. Tako lahko najdete dolg seznam različnih nepremičninskih oglasov, ki jih je treba pregledovati vsak dan, če hočete najti tisto, kar iščete. Kmalu boste namreč ugotovili, da se nekateri oglasi ponavljajo, saj nekaterih hiš ni lahko prodati, spet drugi oglasi pa se pojavijo in takoj izginejo. Najboljše ponudbe gredo namreč za med, zato je treba oglase pregledovati res vsak dan ali celo večkrat na dan, če hočete najti tisto, kar iščete. Konec koncev vas zanima tudi v kakšnem stanju je ta nepremičnina trenutno in agent jo je morda nekoč že prodajal in ve o njej veliko več, kot je prodajalec pripravljen povedati. To vam lahko kasneje privarčuje tisoče evrov, ki jih ne boste zmetali v obnovo.

Zgodi pa se tudi obratno, saj marsikdo želi hišo urediti povsem po svoje. V tem primeru lahko agenta vnaprej povprašate po nepremičninah, ki so potrebne korenite obnove. Takšne so naprodaj po nižji ceni, sami pa si potem prihranek v denarju preusmerite v obnovo. Če povečate njeno energetsko učinkovitost, boste na koncu za stroške plačevali bistveno manj, vse skupaj pa ste porabili praktično enako denarja. Za obnovo ga boste namreč plačali približno toliko več, kot ste manj plačali za staro nepremičnino.

Eno od podjetij, ki se ukvarjajo s takšnimi prenovami je denimo družba Proen, ki omogoča izvedbo celovite namestitve visoko-zmogljivih in visoko-učinkovitih sistemov pretoka plina, pa tudi prezračevanja za vsak objekt.

 

Naj najamem nepremičninsko agencijo?

Najbolj elegantna rešitve pri iskanju nepremičnine pa je zagotovo ta, da to delo prepustite nepremičninski agenciji. Pri tem vam lahko pomaga odlična nepremičninska agencija c21.si, ki za vas in glede na vaše kriterije ter želje poišče ustrezne nepremičnine, ki so na voljo za nakup. Tako ne boste izgubljali časa z iskanjem in pregledovanjem nerelevantnih oglasov, ampak vam bodo posredovali le tiste najbolj zanimive ponudbe ter se namesto vas dogovorili tudi za ogled ter vam pomagali pri pogajanjih glede cene. Pokličite jih in v najkrajšem možnem času bodo poiskali ustrezno hišo za vas! Pri selitvi boste potrebovali tudi transportni voziček za lažji transport težjih stvari.

Članki iz iste kategorije: