četrtek, 11 aprilaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Magento programiranje ni za vsakogar

English: Magento Commerce Logo

Hiter razvoj spletnih tehnologij nam je prinesel veliko koristi, saj kar iz domačega naslanjača dostopamo do informacij na širnem spletu, še bolj pa je internet v naša življenja posegel s ponudbo spletnih trgovin, ki danes nudijo že vse, kar potrebujemo v vsakdanu. S tem so se tudi sistemi za urejanje spletnih trgovin prilagajali tistim, ki jih uporabljajo, kar se danes odraža v enostavnosti in široki izbiri raznih brezplačnih in plačljivih sistemov, med katerimi pri spletnih trgovinah prednjači predvsem Magento.

Ker pa je Magento kompleksen sistem, ki nudi obilo različnih bolj ali manj uporabnih funkcij, je v začetku nekoliko manj prijazen do uporabnika, kot drugi, enostavnejši sistemi. Magento programiranje zahteva celovito poznavanje sistema in veliko mero natančnosti, kar pogosto predstavlja težave za tiste, ki se z izdelavo in vzdrževanjem spletnih trgovin ne ukvarjajo pogosto. Dejstvo pa je, da je Magento programiranje ključnega pomena za uspešno delovanje spletne trgovine, zato ta sistem urejevalcem spletnih trgovin pogosto povzroča sive lase. Sicer velja, da lahko spletna trgovina teče le z nameščenim sistemom Magento, programiranje pa poskrbi za dodatne funkcionalnosti trgovine, vendar bi v takšnem primeru morda raje izbrali kakšen enostavnejši sistem, ki je prilagojen za manjše spletne trgovine. Magento svojo moč dobi prav z dodatnimi funkcionalnostmi in razširljivostjo, ki jo nudi Magento programiranje. V luči tega se začetnikom pogosto priporoča uporaba drugih sistemov, saj Magento terja kar nekaj časa in zbranosti, da se uporabnik z njim dovolj zbliža.

Magento programiranje je sicer uporabno in omogoča integracijo skoraj neomejenih funkcionalnosti v spletno trgovino, vendar je učni proces nekoliko daljši in zahtevnejši od drugih sistemov. Za manjše trgovine je tako morda boljša izbira kakšen drug sistem, pri katerem zadošča le postavitev trgovine na strežnik – takšne trgovine lahko odlično delujejo brez kakršnih koli prilagoditev. Magento pa je kot nalašč za tiste uporabnike, ki v svoji spletni trgovini potrebujejo dodatne funkcionalnosti, za katere poskrbi Magento programiranje.

Enhanced by Zemanta

Članki iz iste kategorije: