petek, 29 septembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Ustvarimo dnevno sobo, kjer se bomo lahko sprostili

Sedežna garnitura je središče zabave in pogovorov

Glavno središče vsake dnevne sobe je sedežna garnitura ali zofa. Predstavlja mesto, kjer se lahko zberejo prijatelji ali družinski člani in uživajo v gledanju tekem na televizorju, igranju iger, pogovoru ter drugih aktivnostih. Sama zofa je lahko večja ali pa manjša. Mogoče pa je tudi razdeliti samo sobo na več funkcionalnih prostorov s postavitvijo modularne garniture za sedenje v njeno središče.

Danes je možno kupiti zofe različnih velikosti in oblik. Izmed teh so zelo popularni trosedi, ki so namenjeni nudenju prostora več ljudem. Obenem pa so primerni za manjše prostore, zato jih lahko uporabimo v manjših in večjih stanovanjih.

Velik delež popularnosti trosedih zof gre pripisati njihovi postavitvi. Na voljo imamo dovolj prostora za sedenje treh ljudi. Možno pa jo je tudi uporabiti za ležanje, ali kot zasilno ležišče za obiskovalce.

Trosedi so kompaktne oblike

V primerih, ko je sam prostor manjših dimenzij, moramo skrbno izbrati zofo, ki nam bo nudila praktičnost in udobje. Težavo je mogoče rešiti s sedežno garnituro v trosedi postavitvi. Postavimo jo lahko v kot, sredi sobe ali pa drugam, kjer mislimo, da je najbolj primerno. Zaradi njihove kompaktne oblike so združljivi z različnimi mizami, dodatnimi stoli in drugim pohištvom, če želimo povečati število sedišč ali praktičnost same zofe.

Več prostora za sedenje in tudi ležanje s trosedo zofo

Velik delež popularnosti trosedih zof gre pripisati njihovi postavitvi. Na voljo imamo dovolj prostora za sedenje treh ljudi. Možno pa jo je tudi uporabiti za ležanje, ali kot zasilno ležišče za obiskovalce. Zaradi svojih majhnih dimenzij jo brez težav premikamo po našem domu. S tem si omogočimo lažje čiščenje, pomivanje in druga opravila, saj zofo odstranimo oziroma premaknemo brez potrebe po veliki fizični moči.

Članki iz iste kategorije: