sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Spletne trgovine za živali in njihove ponudbe

Čeprav je pri nas precej fizičnih trgovin za male živali, lastniki živali vse pogosteje hrano in druge izdelke zanje raje nakupujejo v spletnih prodajalnah. Spletne trgovine za živali so namreč bolj priročne za nakupovanje, obenem pa so izdelki v njih pogosto cenovno bolj dostopni.

Trgovine za živali na spletu pa so še posebej priročna izbira za vse tiste, ki živijo precej oddaljeno od katere od fizičnih prodajaln. V primerjavi s fizičnimi so enako dobro založene, izdelki so enako kakovostni.

Preverjeni spletni ponudniki izdelkov za živali

Kljub temu da je spletno nakupovanje izdelkov za male živali povsem varno in celo zelo priporočljivo, pa morate izbranega ponudnika vendarle preveriti. Na spletu lahko najdete seznam najboljših ponudnikov pri nas in se odločite za enega od njih.

Vabjeni na obisk, prej pa si lahko ogledate še virtualni sprehod po fizični trgovini za živali Kosmatinčki, ki je po devetih letih delovanja kot spletna trgovina v letu 2020 odprla fizično butično trgovino.

Preverjeni spletni ponudnik pasje, mačke in druge hrane za živali vam pogosto ponuja tudi posebne akcijske ponudbe, ki se vam jih še kako splača izkoristiti.

Hrana in drugi izdelki za živali

Trgovine za živali vsekakor ne vključujejo zgolj hrane, po katero v resnici najpogosteje zaidemo vanje. Na voljo so še drugi izdelki, ki jih živali uporabljajo vsakodnevno ali seveda ob posebni priliki.

Na voljo je suha, mokra in surova hrana za živali, najrazličnejši priboljški, na primer v obliki mikavnih piškotov. Obenem lahko izbirate med izdelki, ki jih strokovnjaki priporočajo za uporabo, ko je žival nemirna, v stresu.

Dobro založena trgovina za male živali ponuja ležišča za živali vseh vrst, pasje kletke, potovalke, mačja drevesa, stranišča, igrače.

Izdelki za lastnike živali

Čeprav pred prvim vstopom v trgovine za živali pričakujete zgolj majhen prostor obložen z nekaj izdelki, ste presenečeni, ko ugotovite, da so tovrstne trgovine vse večje tudi po kvadraturi. V njih se lahko sprehajate kar nekaj časa, da pregledate čisto vse izdelke.

trgovine za živali s široko ponudbo
V trgovini za živali lahko dobite najrazličnejše izdelke, kot so npr. pasje postelje, kompleti za nego hišnih ljubljenčkov,
ovratnice in povodci, sredstva za odstranjevanje madežev in vonjav za hišne ljubljenčke, prehranski dodatki in vitamini za hišne ljubljenčke in hišnim ljubljenčkom prijazna čistilna sredstva.

Pogosto trgovine za živali ponujajo še najrazličnejše izdelke za lastnike oziroma skrbnike živali. To so lahko privlačno zasnovane majice s simpatičnimi motivi in napisi. Seveda so kosi oblačil na voljo tudi za živali. Ali jih boste svojemu hišnemu ljubljenčku kupili, pa je seveda odvisno zlasti od vas in od tega, ali se bo vaš kosmatinec v njih dobro počutil.

Najbolj prodajani izdelki v trgovinah za živali

Verjetno ste tudi vi opazili, da ima skoraj vsak dom vsaj enega psa ali mačko. Posledično lahko sklepamo, da med najbolj prodajane izdelke v trgovini za male živali sodijo pasja in mačja hrana.

izdelki v trgovini za živali
Med najbolj prodajane izdelke v trgovini za živali sodijo pasja in mačja hrana.

V povezavi s pasjo hrano je dobro slediti nekaterim trendom. V zadnjem času je denimo zelo priljubljena surova hrana za pse, ki naj bi prinašala vrsto koristi.

Najpogostejša vprašanja lastnikov psov

Praviloma so v trgovinah za male živali zaposleni ljudje, ki se na prehrano in druge izdelke živali zelo dobro spoznajo. Ne nazadnje so to lahko tudi veterinarji.

Če ste na primer v svoj dom ravnokar pripeljali novega kužka, potem se je dobro takoj povezati s tovrstnim strokovnjakom.

Eno od najpogostejših vprašanj, ki jih lastniki kosmatincev postavljajo prodajalcem trgovine za živali, je, katera je najboljša hrana za pse. Seveda vam ne bodo kar takoj podali enoznačnega odgovora, temveč vam bodo povedali, da je izbira primerne hrane za pse in druge živali odvisna od kar nekaj dejavnikov.

Kdaj se odločiti za hranjenje psa s surovo hrano?

Če ste lastnik psa, ste verjetno tudi sami zasledili, kako priljubljena je v zadnjem času surova hrana za pse. Čeprav ste o njej slišali, da živali ponuja številne prednosti, to še ne pomeni, da je takšna vrsta hrane najprimernejša za vašega hišnega ljubljenčka.

surova pasja hrana
Obstajajo obetavni dokazi, da lahko surova pasja hrana drastično izboljša kognitivno in duševno zdravje psov, kar vodi v izboljšano vedenje in splošno višjo kakovost življenja.

Najprej preverite, kaj sploh je surova pasja hrana, kako se jo pravilno pripravi, kako postreže psu, za katero starost psa je najprimernejša in podobno.

Priprava pasje surove hrane

Če si boste po temeljitih raziskovanjih znali odgovoriti, katera je najboljša hrana za pse, in boste torej ugotovili, da je za vašega psa najprimernejša surova hrana, se morate v prvi vrsti zavedati, da je priprava takšne vrste hrane lahko velik izziv.

Pomembne so seveda tudi sestavine in razmerja surove hrane. Kakovostno meso mora biti pregledano veterinarsko, organi, kosti, sadje in zelenjava morajo biti v pravilnih razmerjih. Vsa potrebna hranila morajo biti v naravni obliki. Pri tem mislimo na beljakovine, maščobe, vlaknine, vitamine, minerale, encime.

Seveda je surova pasja hrana na voljo tudi v specializiranih trgovinah za živali. Obroki so priročno pakirani v manjših kosih, na primer po 125 gramov. Surova hrana za pse se mora obvezno hraniti v zamrzovalniku.

Članki iz iste kategorije: