sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Hladno stiskana hrana za naše male živali

Prehrana, ki jo nudimo našim malim živalim igra ključno vlogo pri ohranjanju njihovega zdravja. To pomeni, da nujno potrebujejo številne minerale, vitamine in druge elemente za pravilen razvoj kosti, imunskega sistema, ohranjanja zdravega kožuha ipd. Psi imajo močan prebavni sistem, vendar to ne pomeni, da so generične konzerve in briketi primerni za dolgotrajno hranjenje naših štirinožnih prijateljev. Vse potrebno in še več vsebuje hladno stiskana zdrava hrana za pse, ki je tudi lahko prebavljiva. To pa je pomembno iz številnih razlogov, kot je boljše počutje, višji nivo energije in močan imunskih sistem našega psa.

Zdrava hrana za pse po postopku hladnega stiskanja

Najbolj pomembna lastnost hladno stiskane hrane za pse je njena bogata vsebina. Vsebuje le najboljše mesto, zelenjavo in tudi sadje. Pogosto pa so vanjo vključena tudi zelišča, ki sestavljajo naravno prehrano volkov in pozitivno vplivajo na zdravje imunskega sistema naših psov.

Bogata vsebina zdrave hrane za pse.
Psi imajo močan prebavni sistem. Vse potrebno vsebuje hladno stiskana zdrava hrana za pse, ki je tudi lahko prebavljiva.

Proces priprave hladno stiskana hrane se izvaja pri nizkih temperaturah. S tem se zagotovi, da ohrani vse svoje hranilne vrednosti. To je izredno pomembno za naše pse, saj potrebujejo proteine, minerale, vitamine, maščobo in druge elemente, če želimo, da so zdravi ter imajo visok nivo energije. 

Hladno stiskana hrana za mačke

Mačke so zavidanja vredni lovci v mnogih pogledih. Veliko ljudi se ne zaveda, da nas ne potrebujejo za svoje preživetje, saj so sposobne ujeti hrano v kateremkoli okolju. Kljub temu pa je veliko bolje, če jim ponudimo kakovostno hrano za mačke, ki jim bo omogočala dolgo in srečno življenje.

Mačke vseh pasem so primarno mesojedci. To je tudi razlog, da potrebujejo kakovostno meso, če želimo, da se uspešno razvijejo iz mladičev v odrasle mačke. V mesu se nahajajo živalski proteini, ki so ključni za regeneracijo telesnih tkiv, krempljev in kožuha. Obenem pa tudi potrebujejo živalske maščobe, ki jih uporabljajo kot glavni vir energije.

Generična hrana je pridobljena po postopku ekstrudiranja

  • Uporaba generičnih konzerv mokre hrane in briketov za naše pse ni priporočljiva. Brez težav jo lahko uporabljamo v prehodnih obdobjih omejenega časa, vendar ne predstavlja dolgoročne rešitve. To pa zato, ker je pogosto popolnoma izropana vseh hranil, ki zagotavljajo zdravje našemu psu.
  • Generična hrana je pridobljena po postopku ekstrudiranja. To pomeni, da se sestavine skuhajo pri zelo visokih temperaturah, kar skoraj popolnoma uniči ključne minerale, vitamine in druge snovi. Tako rekoč je to prazna hrana, ki našemu psu ali drugi živali ne ponudi kakovostnih surovin za ohranjanje zdravih kosti, mišic, kožuha ipd.
  • Pomembno je, da vedno izberemo zdravo hrano za pse, če želimo, da bo naš najboljši prijatelj imel dolgo življenje. Enako pa velja za mačke, saj je njihova življenjska doba močno odvisna od hrane, ki jim jo ponudimo.

Lažje prebavljiva hrana za mačke igra pomembno vlogo

Sestavine v hladno stiskani mačji hrani so lahko prebavljive. To pomeni, da se hitro absorbira v telo. Pri tem pa ne obremenjuje želodčka in drugih organov.

Kakovostna hrana za mačke za dober razvoj mačk.

Mačke vseh pasem so primarno mesojedci, zato potrebujejo kakovostno meso ali kakovostno hrano za mačke, če želimo, da se uspešno razvijejo iz mladičev v odrasle mačke.

Nizka obremenjenost prebavil je izredno pomembna, saj se hrana ne bo napihnila v telesu naše mačke in povzročila vnetij, plinov in drugih nevšečnosti. Majhni in večji mački bodo tako imeli visok nivo energije. Če pa se naša mačka nahaja v domačem okolju, pa bo tudi njeno blato imelo manj intenziven vonj. Obenem pa bo šla na veliko potrebo velikokrat manj, kot če bi jo hranili z generičnimi briketi in konzervami.

Psi tudi potrebujejo lahko prebavljivo hrano

Psi so lahko zelo občutljivi na to, kar pojedo. Pri večjih pasmah je pogosto težava, saj se jim lahko obrne želodec, če so takoj po velikem obroku telesno aktivni. Če jih neprestano hranimo s človeško hrano ali generičnimi konzervami z mesom, lahko razvijejo težave. To pa zato, ker jim različne sestavine lahko povzročijo vnetja v prebavilih, kar se skoraj takoj opazi po nizki energiji, slabemu počutju, slabem zadahu ipd. 

Bogata vsebina hladno stiskane hrane za male živali.
Če pse neprestano hranimo s človeško hrano ali generičnimi konzervami, lahko razvijejo težave. Bogata vsebina zdrave hrane za pse je za njih bolj primerna.

Priporočljivo je, da našemu psu ponudimo zdravo hrano za pse, ki je pridobljena po postopku hladnega stiskanja. Omenjena hrana se popolnoma razgradi v približno treh urah in ne povzroča napihnjenosti. Tako je primerna za bolj občutljive pasje želodčke, kot tudi manjše, srednje in večje pasme.

Hipoalergena prehrana za naše živali

Naši mački potrebujejo hrano, ki je čim bolj podobna naravni. Ker ima hladno stiskana hrana za mačke v sebi le najboljše naravne sestavine, lahko rečemo, da je hipoalergena. To pomeni, da se v njej ne nahajajo umetni ojačevalci okusov, konzervansi in druge kemikalije, ki lahko negativno vplivajo na zdravje naše mačke.

Razumevanje hipoalergene hrane za male živali.

Za pse pa pomeni, da je hladno stiskana hrana enako pomembna, saj tudi ne vsebuje umetnih dodatkov. Ker ima močno naravno aromo in okus, jo bodo z veseljem pojedli. Če želimo, jo lahko tudi začinimo s pasjimi salamami in drugimi dodatki. Priporočljivo je, da za najboljši nasvet vprašamo strokovnjake v lokalni trgovini za domače živali, kjer hrano tudi kupujemo.

Članki iz iste kategorije: