petek, 1 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Najlepše igrače iz lesa

Lesene igračke nekoč in danes

Danes imamo na srečo na voljo veliko igrač. Otrokom teh zagotovo ne primanjkuje in marsikdo bi rekel, da jih ima veliko otrok celo preveč. Vendar pa je nekaj imeti kup igrač, s katerimi se otrok igra samo nekaj dni, nato pa se jih naveliča, nekaj pa je imeti zbirko kakovostnih igrač, ki spodbujajo domišljijo in s katerimi je igra vedno zabavna. Take so tudi lesene igračke. Te namreč spodbujajo otroka k igri na drugačen način, torej aktivno. Zaradi tega so dalj časa zanimive in se jih ni moč naveličati.

Trajnost, kakovost in didaktičnost

Lesene igračke so trajne, saj so narejene iz lesa. Zaradi tega so tudi bolj ekološke, kar se mi zdi zelo pomembno. Poleg tega pa se proizvajalci v večini trudijo, da jih barvajo samo z ekološkimi in otroku prijaznimi barvami.

Ker so narejene iz lesa, se težje poškodujejo in uničijo, predvsem pa gre večinoma za didaktične igrače, ki spodbujajo fino motoriko, domišljijo in otrokovo kreativnost. Otrok se z njimi ne more igrati pasivno, ampak mora v igro vključiti svojo domišljijo, kar je za njegov razvoj vsekakor zelo pomembno.

Članki iz iste kategorije: