sreda, 29 novembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Zakaj so miselne igre popolno darilo za otroka?

Otrokom in malčkom lahko za rojstni dan ali katero drugo priložnost poklonimo različne igrače, ki so primerne njihovi starosti. S pomočjo igrač se otroci učijo na različne načine. Če želimo, da darila za rojstni dan vsebujejo tudi bolj zapletene, a hkrati zabavne izzive, ki bodo razvijali otrokove sposobnosti, domišljijo in različne spretnosti, tedaj so miselne igre popolna izbira. 

Geometrijski liki z različnimi barvnimi ploskvami, ki jih je potrebno sestaviti in uskladiti v barvno celoto, spadajo med darila za otroka, ki spodbujajo otrokove kognitivne sposobnosti. Uganke, sestavljanke in kocke v različnih otroških motivih ustvarjajo vizualno prostorsko zavedanje, pri čemer malček začenja razumevati značilnosti prostora, v katerem se nahaja. Ti pokloni v obliki igrač s kognitivnimi izzivi spodbujajo malčkovo učenje in hkrati omogočajo obilo zabave preko otroške igre.

Talking Tom & Friends miselne igre

Miselna igra Talking Tom & Friends

Otroške sestavljanke in kocke za spretno reševanje izzivov 

Inovativni koncepti kock z zahtevnim mehanizmom sestavljanja učijo mlade in najmlajše o premagovanju in reševanju danih izzivov, saj morajo kocko sestaviti tako, da je vsaka ploskev kocke svoje barve. Miselne igre spodbujajo otrokovo razmišljanje in razvoj strategij za uspešen pristop k doseganju cilja. Ta proces vključuje:

  • Uspešno reševanje izzivov,
  • spretnosti razmišljanja in 
  • razvoj rešitev, ki jih otroci lahko kasneje prenesejo v svoja odrasla življenja. 

Igrače in darila za otroka, ki spodbujajo otrokovo iskanje ustreznih rešitev za premagovanje izzivov,  so na voljo v spletni trgovini z unikatnimi darili za vse priložnosti na naslovu https://goriladarila.si/. Tu lahko najdete tudi posebno igračo, s katero se otroci lahko premikajo po osončju. Pri tem se lahko pozabavajo s sestavljanjem različnih kombinacij, dokler ne pridejo do končne rešitve in obrnejo vse planete tako, da so vse strani enakih barv.  

Ustvarjalne igrače spodbujajo razvoj otrokove fino motorike 

Otroške igrače in miselne igre, kot so različne uganke, sestavljanke in kocke, omogočajo obilo zabavnih aktivnosti in igranja, preko katerega otroci razvijajo in izpopolnjujejo drobne ročne spretnosti oziroma fino motoriko.

Miselne igre so poučne in zabavne
Miselna igra Lesena sortirna kocka z živalicami

Ko se otroci igrajo s takšnimi igračami, morajo pri tem pobrati, stisniti in zgrabiti določene dele, majhne gumbe, vrvice, kljukice in kocke. Potem jih morajo z rokami premikati, jih postavljati v reže, pravilno razvrščati in namestiti v pravilne oblike. 

Sortirnice za malčke spodbujajo koordinacijo rok in vida 

Za rojstni dan ali katero drugo priložnost lahko malčku podarimo tudi zabavno in domiselno zasnovano sortirno kocko. Sortirnica spada pod miselne igre, saj morajo otroci sestaviti glavo in pripadajoča telesa živalic na letvicah, nato pa poiščejo še njihovo najljubšo hrano in kartonček s sliko potisnejo v ustrezno luknjo na kocki.

Ta darila za otroka spodbujajo koordinacijo rok in vida, saj igranje s sortirnico v obliki kocke z režami zahteva ponavljanje določenih gibov, dokler slike na letvicah niso pravilno dane v režo. Na primer, ko malček v luknjo potisne kos sestavljanke, ki se ne prilega, bo znova poskusil v drugi reži, dokler ne bo kartonček pravilno postavljen. Ta postopek pa zahtevo tako uporabo ročnih spretnosti kot vida. 

Domiselna darila za otroka razvijajo družabnost in sodelovanje 

Domiselna in inovativna darila za otroka v obliki sestavljank, kock, sortirnic in drugih igrač z miselno zahtevnimi izzivi, so odlično izobraževalno orodje za izboljšanje in spodbujanje sodelovanja. Ko se otroci igrajo skupaj, da bi s skupnimi močmi dokončali neko sestavljanko in rešili uganko, bodo pri tem razpravljali, kam gre nek kos in zakaj. 

Med družabnimi igrami za najmlajše, namenjenimi za več oseb, si bodo otroci izmenjevali ideje in drug drugega podpirali, ko se bodo spopadali s frustracijami pri razreševanju izzivov in nato skupaj delili veselje, ko bo sestavljanka končana. 

Družabne miselne igre za otroke je mogoče naročiti v spletni trgovini z unikatnimi darili na naslovu goriladarila.si. Najbolj popularna je serija družabnih iger po imenu Talking Tom & Friends. Otroku lahko tako podarimo naslednje sete iger: 

  • Set družabnih iger z igralnimi ploščami in figurami, ki ponujajo zabavno igranje miselnih  otroških iger, kot je Človek, ne jezi se, Kače in lestve, Dirka in Kraljevska igra gosi. 
  • Klasična partija spomina z otroškimi liki iz aplikacije Talking Tom & Friends.

Članki iz iste kategorije: