sreda, 22 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Pomembna dejstva o davkih na Hrvaškem

Zaupali vam bomo, kako je z davki na Hrvaškem. Prispevek bo za vas zagotovo zanimiv, sploh pa, če ste državljani Slovenije in imate na Hrvaškem v lasti počitniško nepremičnino, ki jo oddajate.

Zagotovo veste, da morate upoštevati hrvaške predpise. Tamkajšnja zakonodaja določa, da lahko na ozemlju Hrvaške nepremičnino upravljajo le njihovi državljani.

Davek na dohodek podjetja

Hrvaška podjetja plačujejo davek od dobička pravnih oseb. Standardna davčna stopnja znaša 18 %. Zavezanci, katerih dohodek je manjši od 3 milijone hrvaških kun, so obdavčeni z 12 % stopnjo.

Davki na Hrvaškem

Davki na Hrvaškem za rezidente, družbe, ki so vpisane v sodni ali drug register alo so dejansko upravljane ali nadzorovane s Hrvaške, se plačujejo glede na davke od dohodka, ki je ustvarjen v njihovi državi ali tujini. Nerezidenti pa plačujejo davek na dohodek iz dohodka, ki izvira iz države same.

Davki na Hrvaškem po odbitku za dividende in druge oblike distributiranih dobičkov znašajo 12 %. Davki po odbitku se ne plačujejo, za dividende, ki jih hrvaška družba izplača drugi rezidenčni družbi.

Ne spreglejte tudi članka z naslovom “DDV številka v Sloveniji za tuje državljane“.

Članki iz iste kategorije: