četrtek, 29 septembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Preden se odpravite na dopust, preverite vreme

sunny weather with a storm cloud in the back
(Photo credit: atramos)

Vremenska napoved mora biti ena izmed stvari, ki jih preverimo, preden rezerviramo in odidemo na dopust. Vsi vemo, da je vreme ključnega pomena za naše počitnice, to pa pride še posebej do izraza takrat, ko planiramo dopust v bolj eksotičnih krajih.

Pri rezervaciji potovanj v tropske kraje moramo pametno izbrati čas odhoda, saj se v teh predelih vreme menja ciklično. Če ne vemo, kakšno vreme nas čaka, lahko hitro naletimo na deževno ali monsunsko obdobje, ki ga spremljajo obsežne poplave, to pa nam lahko povsem uniči dopust. Drug ekstrem je vročina. Tropski kraji so znani po toplem in vlažnem podnebju, vseeno pa se lahko zgodi, da bodo temperature narasle nad pričakovane vrednosti, dopust pa bo postal neznosen.

Vremensko napoved je smiselno preveriti tudi, ko ne dopustujemo na drugi polovici sveta. Čeprav naš oddih planiramo sredi poletja in le na Hrvaškem, se nam lahko zgodi, da se temperature znižajo ali pa se pojavijo tudi močni in mrzli vetrovi. Če na to nismo pripravljeni in s sabo nimamo toplih in primernih oblačil, smo lahko v skrajnem primeru tudi primorani predčasno končati naš dopust.

Čeprav za vsako pokrajino obstaja tipično podnebje, je pred izletom ali dopustom vseeno pametno preveriti vremenske razmere, saj se le-te lahko ravno takrat, ko bomo tam mi, spremenijo. Če to vemo vnaprej, se lahko ustrezno pripravimo in v naših počitnicah vseeno uživamo, v nasprotnem primeru pa se nam lahko zgodi, da bomo domov prišli razočarani in s slabimi spomini.

Enhanced by Zemanta

Članki iz iste kategorije: