sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Vreme Koper: Submediteranska milina

Koper je naše največje obmorsko mesto, ki ga vsako leto obišče izjemno veliko turistov iz celega sveta. Koper pa ni priljubljen le zaradi lepega mestnega središča ter okolice, marveč tudi zaradi izjemno ugodne klime. Tako kot ostala obmorska mesta, se tudi Koper ponaša s submediteranskim podnebjem. Zanj so namreč značilne precej mile zime ter zelo dolga vroča poletja. Ravno zaradi teh vremenskih razmer pa je Koper izjemno priljubljen pri vseh tistih, ki enostavno obožujejo prijetna ter vroča poletja.

koper

Koper ima ravno zaradi podnebja seveda tudi slabe lastnosti vremena. Večkrat zapiha burja, jugo ali maestral. Vsekakor pa so temperature ves čas prijetne. V zimskem času so temperature navadno malce višje od 0 stopinj Celzija, kar je v primerjavi z ostalimi slovenskimi kraji višje od večine. Morje je najbolj hladno ravno meseca januarja, kjer ima navadno 8 stopinj Celzija. Zagotovo pa je najbolj topel mesec ravno poletni avgust, kjer se povprečje temperature giblje nekje okoli 24 stopinj Celzija.

Vreme Koper in padavine

Za Koper je značilno stanovitno vreme. Večjih deževnih odstopanj ni, seveda pa se pojavljajo izjeme. Višek padavin je navadno v jesenskem času. Takrat so tudi sunki burje najbolj močni in dosežejo hitrost tudi do 200 kilometrov na uro. Seveda se Koper loči od tipičnega sredozemskega podnebja. Predvsem se največja razlika pojavlja v količini padavin, ki je večja od pravega sredozemskega podnebja. Ravno tako pa se loči po malce nižjimi temperaturami. Vseeno pa je Koper eden izmed vremensko najbolj prijetnih krajev v Sloveniji, kjer uživa prav vsak obiskovalec in seveda nenazadnje tudi prebivalci.

Članki iz iste kategorije: