sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Kakovostna ležišča in vzmetnice za dobro spanje

Če se ponoči nenehno zbujate ali ne spite dobro oziroma se zbujate nespočiti, je morda za to krivo vaše ležišče. Tudi če ste jogi skrbno izbrali in ste bili z njim kar nekaj časa zelo zadovoljni, pa je žal tako, da vzmetnice s časom postanejo obrabljene, na več mestih se pojavijo udrtine, ki telesu onemogočajo udobno lego, zato jih je vsake toliko časa nujno zamenjati.

Pri nakupu jogija upoštevajte vaše spalne navade, pomembno pa je tudi to, kako težki ste, in seveda, če imate morda kakšno alergijo. Kakovostno, antibakterijsko in antialergijsko ležišče je nekaj, kar bi moral preizkusiti prav vsak človek, ki bi kmalu spoznal, da na njegovo nespečnost ne vpliva luna ali kakšen drug razlog, ampak je za to krivo slab jogi, ki mu ponoči onemogoča, da bi se resnično spočil.

Trdota ležišča je odvisna od vaših želja in potreb, še vedno pa velja, da je bolje izbrati malo trši jogi kot preveč mehkega. Vedeti morate namreč, da se prav vsako ležišče podobno kot obutev čez nekaj časa vsaj malo zmehča, zato naj vas trdota ne skrbi preveč. Bolj važno je, da je ležišče, ki ga boste izbrali tudi primerne velikosti. Standardne dolžine so okrog dveh metrov, kar za večino ljudi zadostuje, za tiste, ki ste višji, pa priporočamo daljše ležišče, saj se boste le tako ponoči lahko dobro raztegnili in odpočili svoje telo, ne da bi vam prsti na nogah bingljali v zraku ali bi se z glavo tiščali v stranico postelje.

Poleg dolžine je pomembna tudi širina vzmetnice. Standardna širina je okrog 90 centimetrov, zaradi pomanjkanja prostora v stanovanju pa se marsikdo odloči tudi za ožji jogi. Pri tem morate vedeti, da prav vsak človek za kakovostno spanje potrebuje dovolj prostora in da se nekaj centimetrov pri ležišču ponoči še kako pozna. Pred izbiro širine jogija zato še enkrat premerite vašo spalnico in se raje kot nekaj centimetrom jogija odpovejte kakšni omari oziroma shranjevalnemu prostoru.

Za večje udobje lahko naročite tudi širše ležišče, ki omogoča kraljevski počitek, sploh če na njem spi zgolj ena oseba. Poleg enojnih jogijev namreč poznamo tudi dvojne jogije za pare, ki imajo to prednost, da se na postelji ustvari enotna površina brez vmesne zareze, ki marsikoga moti. Kljub tej prednosti pa pred odločitvijo o enojnem ali dvojnem ležišču premislite tudi o morebitnih slabostih enotnega ležišča, saj se na njem bolj čuti vsak obrat ali večji premik vašega partnerja, zaradi česar boste morda slabše spali.

Članki iz iste kategorije: