sobota, 30 septembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Kaj sploh so domene?

Domene so vaši spletni naslovi, ki jih lahko uporabljate za vašo spletno stran, elektronske naslove, spletne trgovine in podobno. S pomočjo domene, vas lahko vaši obiskovalci in vaše stranke poiščejo vse vaš spletne strani. Domene so lahko različnih vrst, in sicer: vrhnja domena, kot so .com, .s, .net in podobno; domene: spletno- gostovanje; ter poddomena: www., mail in podobno. Vse te domene so vaš naslov, ki ga boste potrebovali za gostovanje vaše spletne strani.

Registracija domene

Ko boste želeli registrirati vaše domene, bo ta potrebovala ime in določeno končnico, ki ste jo izbrali in še ni bila uporabljena. Svetujemo vam, da je ime domene čim lažje in čim krajše, saj bo to veliko bolj enostavno tako za vas, kot vaše stranke, ki vas bodo hotele poiskati. Registracija domene se lahko opravi preko spleta, saj je to najbolj hiter in enostaven način, seveda pa tudi varen.

domene

Ime, ki boste izbrali za vaše domene, je tudi vaša identiteta, s pomočjo katere vas bodo ljudje prepoznali, ta pa naj bo čim krajša, saj sta lahko dve besedi že popolnoma odveč. Če pa vas zanima sama cena registracije domene, pa boste lahko na nekaterih straneh, kjer boste registracijo opravili, prišli tudi do teh podatkov.

Domene doma in v tujini

Če boste domene uporabljali v tujini, potem vam svetujemo, da se odločite za ustrezno končnico, kot naprimer: .com ali .net. Če pa boste domene uporabljali le v domačem okolju, v Sloveniji, pa je lahko končnica vaše domene le .si. Vse je odvisno za kaj boste domene uporabljali, temu primerno jih je potrebno tudi registrirati.

Zato pa je toliko bolj pomembno, da pred samo registracijo dobro razmislite, kaj potrebujete, kaj želite in kako bo napredoval vaš posel, ker se lahko zgodi, da se ta razširi tudi na tuj trg in v tem primeru, boste morali razmišljati o spremembi domene.

Ob registraciji domene lahko prejmete nekaj podatkov brezplačno

Naj pa vam omenimo, da boste lahko ob registraciji domene prejeli tudi brezplačno gostovanje. Vedno ko boste registrirali edino domeni, boste poleg prejeli 10MB brezplačno, kar pa je ob registraciji večih domen, že zelo veliko podatkov, ki vam bodo še kako prišli prav. Pomembno pa je, da upoštevate količino podatkov pri domenah, saj boste v primeru prekoračitve prvič prejeli opozorilo, ob ponovni prekoračitvi pa vas lahko tudi kaznujejo.

Članki iz iste kategorije: