sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Kako poteka praznenje greznic?

Naša država spada med razvite države sveta, kjer je čistoča zelo velikega pomena. Higiena je neka osnova, brez katere ljudje lahko kaj hitro pristanemo v bolnišnici. Razvite države imajo komunalno urejene zadeve tako, da se odplake sproti odvažajo, spraznjujejo ali na kakršen koli drug način odstranjujejo iz okolja, kjer živimo.praznjenje-greznice-mežan
Slovenija ima zelo veliko naselij, kjer je javna kanalizacija vzpostavljena. Kljub vsemu pa obstajajo naselja oziroma lokacije po Sloveniji, kjer nikakor ne moremo izpeljati javne kanalizacije, zato imajo ljudje greznico. Čem je temo tako?

Greznice v manj razvitih predelih Slovenije

Greznice spadajo med nezaželjene vrste praznenja kanalizacije. So pa greznice zelo nezaželjene, saj močno obremenjujejo okolico. Stroga zakonodaja predpisuje, kakšna mora biti greznica (http://www.komunala-mezan.si) v zameno za to, da ohranjamo čisto okolje. Greznice so namreč zaprte, kar pomeni, da jih je potrebno vsake toliko časa izprazniti ter temeljito očistiti. Takoj, ko prične zaudarjati iz greznice, lahko vemo, da je skorajda polna in potrebuje čiščenje. Praznenje greznic poteka povsem enostavno. Vse kar morate je, da pokličete strokovnjake iz podjetja Mežan. Ti vam bodo v kraktem času izpraznili greznico, usedline ter razne plavajoče delce.

Praznenje greznic se mora obvezno izvajati

Kot smo že povedali, cilj je ohranitev zdravega okolja, zaradi tega je obvezno čiščenje greznic na vsake tri leta. Včasih je bilo nujno na štiri leta, danes na tri. Strokovnjaki v podjetju Mežan imajo primerne naprave, s pomočjo katerih vam greznico izpraznejo. Kako poteka samo čiščenje?

Vedno morate izbrati podjetje, ki ima vsa potrebna dovoljenja za opravljanje praznenje greznic. Vsebino greznice je najprej potrebno izčrpati, poskrbeti za čiščenje ter odpadno gmoto odpeljati do osrednje čistilne napreve. Praznenje greznic vsekakor ni za ljudi z občutljivim želodcem. Vseeno strokovnjaki to opravijo na kar se da hiter in diskreten način. Smrdljivi plini, ki se širojo v stiku z vodo, lahko tvorijo nezaželene kisline, ki pa žal načenjajo celo kanalizacijske cevi. Težavo morate še pravočasno preprečiti in tako omogočili nemoteno delovanje greznice in vaših kanalizacijskih tokov. Če le imate možnost, se priključite na javno kanalizacijsko omrežje. Tam, kjer pa to enostavno ni mogoče, morate uporabljati greznico in skrbeti za praznenje vsaj vsake tri leta.

Članki iz iste kategorije: