sreda, 29 majaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Tečaj angleščine v tujini

Hči je gimnazijka, trenutno zaključuje tretji letnik, in že dlje časa si želi, da bi lahko obiskala tečaj angleščine v tujini. Doslej ji z možem tega nisva mogla omogočiti, letos pa sva se odločila, da denar za tečaj angleščine v tujini vendarle zbereva – nenazadnje jo naslednje leto čaka matura in dodatno znanje ji lahko zgolj koristi.angleščina

Ker se na tečaje v tujini ne spoznam kaj prida (v mojih časih si vzel nahrbtnik, kupil železniško vozovnico in odrinil v tujino na lastno pest), sem se odločila, da poiščemo tečaj angleščine v tujini pri kakšni agenciji, ki je specializirana prav za izobraževalna potovanja. Hitro smo jo našli in bili tudi precej navdušeni nad tem, kaj vse ponujajo – angleščina je bila le košček njihove ponudbe učenja jezika na tujem, in nekaj dežel, kamor si lahko šel na tečaj, je precej eksotičnih.

S hčerjo sva se dogovorili, da je tečaj v ZDA vendarle malo predaleč in predrag, zato naj si izbere katerega od ciljev v Evropi. Mislila sem, da se bo odločila za Škotsko ali Irsko, ki se zdita precej bolj zanimivi kot Anglija, a je nazadnje dejala, da bi se raje udeležila tečaja angleščine v Londonu. Povsem razumem, saj tega mesta še ni obiskala, poleg tega pa je zagotovo dobro, da se uči pristne govorice brez izrazitih naglasov.

Kakšne prednosti ima tečaj angleščine v tujini?

O tem me je prepričevala že hči, vendar me je nazadnje v smiselnost tečaja v tujini prepričala njena učiteljica. Po njenem mnenju je tečaj angleščine v tujini nekaj povsem drugega kot učenje doma, v šoli. Ker so tečajniki veliko bolj sproščeni, ker lahko dejansko 24 ur na dan komunicirajo v tujem jeziku (če hočejo ali nočejo), poleg tega pa se naučijo še praktične uporabe posameznih besednih zvez, fraz in podobno, ki jih v šoli vadijo povsem »neživljenjsko«, kot se je sama izrazila.

Po obisku tečaja angleščine z agencijo Lta

Ker svojega otroka ne boš pustil kar z nekom, sva z možem temeljito razmislila s katero agencijo bo šla na tečaj najina hčera, čeprav ni bilo kaj preveč za razmišljati. Izbereš pač agencijo, s katero se ujameš in se je pripravljena potruditi in prilagoditi potrebam vsakega tečajnika posebej. Poleg tega, da so nam dali vse napotke pred odhodom na tečaj, so se tudi posvetili zdravstvenemu stanju hčere, ki ima diabetes. Lastnika agencije LTA sta tudi sama starša in sta zaradi tega morda še bolj pripravljena prisluhniti željam staršev tečajnika. Odslej na tečaje tujih jezikov samo še z njimi.

https://www.youtube.com/watch?v=Mxfc-GuQ7kE

Članki iz iste kategorije: