torek, 5 decembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Najbolje prodajani rezervni motoristični deli

Lastniki oziroma uporabniki motorja pa se dobro zavedajo, kako pomembni so tudi rezervni deli za motorje. Zanje velja, da so cenovno lahko kar dragi. A če so moto deli kupljeni na pravem mestu, je tovrstna skrb povsem odveč. Najpomembneje pa je, da si zagotovite kakovostne in učinkovite rezervne dele. 

Seznam rezervnih delov za motorno kolo 

Na trgu so vam  na voljo številni rezervni deli za motorje. Moto deli se med seboj razlikujejo tudi glede na proizvajalca in posledično tudi od cene. Vedno posegajte po moto delih uveljavljenih proizvajalcih, čeprav boste praviloma morali zanje zagotovo odšteti nekaj evrov več. 

Moto deli so na primer akumulator, troblja, senzorji, zaganjalnik, odbojno steklo, alternator, zadnja luč, posamezni deli zadnje luči, zadnja luč, žarnica žarometa za meglo, smerna utripalka, žarnica smerne utripalke. 

Na trgu so vam  na voljo številni rezervni deli za motorje.

Najbolje prodajani moto deli pa so žarnica glavnega žarometa, zračni filter, vžigalna svečka, veriga, zavorna obloga. 

Zračni filtri motornih koles 

Zračni filter velja za enega od najbolj iskanih rezervnih delov za motor. Glede na material ločimo več vrst zračnih filtrov za motorno kolo. Filter je lahko narejen iz papirja, pene, nagubane, netkane tkanine. Papirnati zračni filter je praviloma izjemno poceni. Ni pa primeren za motorna kolesa, ki se pogosto uporabljajo na nekoliko bolj prašnih cestah. Življenjska doba papirnatega filtra je zlasti odvisna od modela motornega kolesa. 

Motorni zračni filter iz pene lahko ujame večje količine onesnaževalcev. Z njim so večinoma opremljeni motorji, ki se uporabljajo na bolj prašnih terenih. Filtri iz nagubane, netkane tkanine pa so znani kot rezervni moto deli z izjemno visokim pretokom. Najpogosteje se jih uporablja pri obnovi motornega kolesa. Takšni filtri namreč lahko dobro izboljšajo dinamiko prevoznega sredstva. Tovrstni moto deli so impregnirani s posebno raztopino. 

Članki iz iste kategorije: