torek, 5 decembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Ashwagandha – zdravilno indijsko zelišče

Ashwagandha je adaptogen in ima vse zgoraj naštete zdravilne lastnosti ter mnoge druge pozitivne učinke na telo. Moderna znanost še vedno ne razume, kako točno omenjeno zelišče tako pozitivno vpliva na človeka, vendar so rezultati očitni. To je tudi razlog, da je priporočljivo jemati ashwagandho kot prehranski dodatek.

Ashwagandha

Zmanjšanje anksioznosti s pomočjo Ashwagandhe

Eden izmed zanimivih zdravilnih učinkov ashwagandha zelišča je ta, da pomiri živce. Pozitivno vpliva na živčni sistem in omili simptome anksioznosti. Obenem pa tudi zmanjša nivo stresa, saj deluje kot naravno pomirjevalo.

Ashwagandha ima tudi druge zdravilne učinke, kar se tiče samega počutja in stresa. Dokazano zmanjšuje utrujenost in napetost, ki sta zelo pogosta simptoma hitrega modernega življenja. To eksotično indijsko zelišče tudi izboljša:

  • Kratkoročni ter dolgoročni spomin
  • Mentalno ostrino
  • Osredotočenost

Omenjene prednost so idealne, če je narava našega dela takšna, da moramo ostati osredotočeni, imeti dober spomin ter mentalno ostrino. Seveda pa nam te prednosti lahko tudi pomagajo v vsakdanjem življenju. Ker lahko ashwagandha zelišče zaužijemo pri vsakem mrzlem obroku ter pijači, ga lahko s seboj odnesemo v službo, na počitnice, ali pa ga imamo spravljenega doma.

Skozi zgodovino se je ashwagandha zelišče uporabljalo za zdravljenje različnih bolezni in težavnih zdravstvenih stanj.

Kje lahko Ashwagandho kupimo?

Dandanes pa nam moderna tehnologija omogoča, da izboljšamo svoje zdravje s prehranskim dodatkom ashwagandha. Kupimo ga lahko v različnih trgovinah na spletu, kot je spletna tegovina Vegamega.Na omenjeni strani lahko zasledimo tudi druge prehranske dodatke, ki nam bodo omogočili boljše počutje v vsakdanjem življenju.

Članki iz iste kategorije: