sreda, 10 aprilaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Brezhiben in ugoden servis motorjev

Je leto okoli in potrebujete servis vašega motornega konjička? Verjetno vas najprej zanima sama cena pregleda in podobno? Če servis vašega motorja redno opravlja vedno isti pooblaščeni servis, potem vam lahko namignejo koliko bo približno potrebno imeti s sabo v denarnici. Ceno pa lahko ugotovijo iz same evidence rednih servisov in okvar ali menjav na vašem motorju.popravilo motorjevČe pa ste pri nekem pooblaščenem servisu prvič in želite opraviti servis motorja (www.yogi.si), pa zagotovo ne morete spraševati po ceni, saj vam niti približno nihče ne bo mogel povedati. Najprej je potrebno vaš motor natančno pregledati, da se oceni stanje motorja in ali je potrebno kaj zamenjati in popraviti ali ne. Vse to je odvisno od starosti motorja, prevoženih kilometrov in seveda rednega vzdrževanja in samega servisiranja motorja. Šele ko bo vse to opravljeno, se lahko pričnete pogovarjati o sami ceni servisa.

Kdaj je najbolj primeren čas za servis motorjev? Jeseni ali spomladi?

Verjetno se tudi vi sprašujete, kdaj naj bi bilo najbolj primerno obdobje za servis motorjev. Veliko serviserjev svetuje, da se sam servis opravlja jeseni, ko se boste po zadnjem potovanju, ker če bo vaš motor celo zimo stal z starim, izrabljenim motorjem bo to zelo slabo vplivalo na vitalne dele. Zato pa je najbolje, da se pred zimo opravi akcija, se motor servisira in ta bo pripravljen za miren zimski počitek v vaši topli garaži. Spomladi pa ob prvem lepem vremenu odrinete na pot, brez da boste morali čakati na servis, kot vaši prijatelji. Še ena pozitivna lastnost jesenskega servisa pa je tudi ta, da boste hitreje prišli na vrsto, saj po navadi spomladi rada nastane velika gneča v mehaničnih delavnicah.

Na koliko kilometrov je potrebno opraviti servis motorjev?

Na to vprašanje vam bo težko odgovoril prav vsak serviser. Večino jih bo odgovorilo, da morate servis opravljati po potrebi. Če vam bodo servisi predpisani s strani tovarne, potem se tega držite, saj je to najbolj varen način. Če pa motor uporabljate za nekoliko bolj nevarne športe, kot so dirkanje, vožnje po puščavi in podobno, potem pa se ta doba skrajša in je sam servis motorjev potrebno opravljati pogosteje. Najbolje je, da se po nasvet obrnete na pooblaščeni servis ali pa do bližnjega serviserja, ki vam bo glede na ostale redne servise in glede na razmere, lahko svetoval, na koliko časa bo potreben obisk mehanične delavnice.

Članki iz iste kategorije: