sreda, 22 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Naravna kozmetika za ženske, moške in otroke

Koža je naš največji organ in predstavlja pregrado med našim telesom ter okoljem, zaradi česar je izpostavljena tako zunanjim kot notranjim slabim dejavnikom. Težave s kožo so v sodobnem času precej pogoste, saj nanjo vplivajo okolje, bolezni, pa tudi stres. Marsikateri simptom slabega počutja in zdravja se najprej pokaže prav na koži. In zato, da bi zanjo kar najbolje skrbeli ter tako varovali naše zdravje in tudi svojo lepoto ter mladost, je za nego priporočljiva naravna kozmetika, ki vsebuje zgolj tisto, kar nam podarja narava. Brez v laboratoriju ustvarjenih sestavin, ki so pogosto agresivne in nazadnje kože ne pomirjajo ter ne negujejo, namreč jo (ravno nasprotno,) dražijo.naravna kozmetika

Naravna kozmetika naj bo vodilo za vso družino

Kako pomembno je, da na svoji koži uporabljamo naravne proizvode, se marsikdaj žal zavemo šele takrat, ko že imamo težave s kožo. Nekateri se takrat odločijo za zdravljenje s farmacevtskimi sredstvi iz umetnih snovi, drugi pa raje uporabijo zdravo pamet in se zatečejo k naravi. Naravna kozmetika je namreč odlično zdravilo, ki ponovno postaja vse bolj priljubljeno – trend vračanja k naravi na vseh področjih, tako pri prehrani kot pri oblačilih in kozmetiki je zadnja leta precej opazen.
Z naravno kozmetiko lahko negujemo kožo od prvih dni življenja naprej, saj so nenazadnje naravne sestavine kozmetičnih sredstev za nego pričeli najprej ponujati ravno pri kozmetiki za otroke. Njihova koža je še nezrela in se popolnoma razvije šele v času pubertete, zato je precej bolj občutljiva od kože odraslih. Marsikatero umetno kozmetično sredstvo lahko na otroški koži povzroči resno reakcijo, zato velja naravna kozmetika za edino sprejemljivo.
Kar je dobro za naše otroke, pa je običajno tisto, kar je dobro tudi za odrasle. Zakaj bi na zdravje najmlajših pazili, na svojega pa ne?
Naravna kozmetika si vse bolj utira pot tako v negovalno kot dekorativno kozmetiko za ženske, ne pozablja pa niti na nego moškega telesa. Ker imamo o naravnih sestavinah, tudi tistih, ki nam niso domače ter veljajo za eksotične, vse več znanja, jih lahko tudi vse bolj učinkovito uporabljamo in izkoristimo vse njihove blagodejne učinke. Včasih se res zdi nekoliko nenavadno, da bi svojo kožo negovali z oljem mareličnih koščic ali grozdnih pešk, na lase nanašali arganovo olje, umivali pa jih z blagim šamponom, ki je narejen iz ovsa – a če bolje pomislimo, so vse tiste sestavine, ki jih lahko brez nevarnosti uživamo, tudi najboljša hrana za našo kožo, lase ali nohte. Le da teh ne hranimo zgolj od znotraj, temveč negujemo tudi od zunaj.
Če bi radi poskrbeli za kakovostno nego telesa, je naravna kozmetika zagotovo najboljša rešitev, saj izkorišča bogastvo, ki nam ga ponuja sama narava. In nikar ne mislite, da so vam iz narave na voljo zgolj kreme za telo in obraz ter šamponi – tudi sredstva za odstranjevanje ličil, kreme za sončenje, pilingi in maske, mila, sredstva proti celulitu, dezodoranti, sredstva proti ušem in proti komarjem, pene za britje ter losjoni za po britju so lahko popolnoma naravni. Zakaj bi torej še naprej uničevali svoje telo s kemijo, ko pa za to ni prav nobenega razloga več, saj je naravna kozmetika kakovostna in uporabna v najrazličnejše namene?

https://www.youtube.com/watch?v=4ytYK5OSCjU

Članki iz iste kategorije: