sreda, 29 majaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Rožnata se dobro prodaja

Burberry se je odpovedal karirastim vzorcem svojih trenčkojev in torbic

Rožnata je najbolj priljubljena barva letošnjih spomladansko-poletnih modnih kolekcij, zato ne preseneča, da oblačila in modni dodatki v tej barvi izginevajo s polic trgovin hitreje, kot jih utegnejo zalagati. Celo precej konzervativna angleška modna znamka Burberry, znana po tradicionalnem karu v črni, drap in beli barvi, je dvignila prodajo, ko je dala na trg serijo trenčkojev in torbic v modni rožnati barvi.

Živahno povpraševanje kupcev po novi liniji v ta hip najbolj modni barvi je presenetilo celo upravo podjetja Burberry. Tako odlične prodaje niso pričakovali. Znani po zadržani, tipični podeželski angleški modi, so tvegali in bili prijetno presenečeni nad prodajnimi rezultati – v drugi polovici marca je prodaja v povprečju poskočila za nezanemarljivih 15 odstotkov.

Finančna direktorica Stacey Cartwright je povedala, da se je še posebej dobro odzvala maloprodaja na trgih v ZDA in Hongkongu. Zlasti v slednjem prevladujejo modno zelo osveščeni kupci. K izjemnemu uspehu je pripomogel tudi tečaj dolarja. Šibak dolar morda res vpliva na to, da Američani vse manj potujejo, a obenem se prodaja luksuznih izdelkov, kamor sodi tudi prestižna blagovna znamka Burberry, na domačem trgu povečuje. V Hongkongu je k povečani prodaji vplival tudi močno povečan dotok kitajskih turistov med prazniki. Tudi na angleškem trgu se je po daljšem obdobju stagnacije prodaja Burberryjevih oblačil in modnih dodatkov izboljšala. Cartwrightova je povedala, da se je povečal tako delež trgovine na debelo kot na drobno in tudi pri koncesionarjih se je stanje razveseljivo izboljšalo. K poslovnemu uspehu je pripomogel zlasti ženski del linije oblačil, kjer je znamka v sicer zadržano modo »uvedla« živahne barve, še posebej pa se odlično prodaja klasični Burberryjev dežni plašč oziroma trenčko, ki so ga prenovili v rožnati barvi.

Burberry
Burberry (Photo credit: williamnyk)
Enhanced by Zemanta

Članki iz iste kategorije: