sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Najboljša športna prehrana

Si želite povečati mišično maso? Ali pa morda iščete dober prigrizek med športno aktivnostjo oziroma pred njo ali po njej? Kaj jesti po treningu ali pred njim? Kako poskrbeti, da boste imeli dovolj energije in da se boste hkrati prehranjevali zdravo? Vse to so vprašanja, ki se porajajo vsakemu športniku, prav zato pa je športna prehrana zelo pomembna.sportna-prehrana

Vitamini, minerali, proteini?

Kaj je tisto, kar potrebuje čisto vsak športnik? Zagotovo mora biti tudi športna prehrana kot vsaka druga prehrana čim bolj uravnotežena, hkrati pa mora poleg zadostne količine hranilnih snovi, med katerimi so zelo pomembni vitamini in minerali, vsebovati tudi zadostno količino proteinov, ki so bistveni za pridobivanje mišične mase.

Proteini ali beljakovine

Beljakovine ali proteini so osnovni gradnik naših mišic, zato jih potrebuje vsak športnik oziroma vsak, ki uporablja mišice. Če želite mišice, naše telo potrebuje beljakovine. Za to lahko posežete po posebej v naprej pripravljenih prigrizkih in ploščicah, ki vsebujejo veliko beljakovin. Tako bo vaša prehrana bogata z njimi, kar je pomembno, če se veliko ukvarjate s športom, pa kakršenkoli naj ta že bo.

Nekateri zmotno mislijo, da morajo beljakovine uživati le tisti, ki hodijo v fitnes oziroma želijo izgledati kot bodibilderji, a to nikakor ne drži. Mišična masa namreč ni pomembna le v športu, ampak tudi v vsakdanjem življenju. Če nimamo mišic, bomo bolj obremenjevali sklepe. Zato potrebujemo mišično maso, za to, da jo pridobimo, pa poleg redne vadbe oziroma športne aktivnosti in gibanja potrebujemo tudi proteine.

Uravnotežena športna prehrana

Prehrana športnika je gorivo za njegovo športno aktivnost, zato je zelo pomembna. Nekateri, ki se s športom ukvarjajo zaradi hujšanja, pred aktivnostjo in po njej ne jejo, saj želijo izgubiti čim več kalorij. A to ni ne zdravo ne dobro, seveda pa ni vseeno, kaj pojeste pred vadbo ali po njej.

O tem se je najbolje posvetovati s kakšnim trenerjem, sicer pa z različnimi prigrizki, ki jih najdete na spletni strani flexshop.com in vsebujejo veliko beljakovin, absolutno ne boste prav nič zgrešili. Poleg tega pa je športna prehrana, ki jo najdete na omenjeni spletni strani, tudi zelo okusna, zato si jo boste z veseljem privoščili. Želimo vam čim bolj uravnoteženo športno prehrano ter veliko užitka in uspehov na športnem področju!

Članki iz iste kategorije: