sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Padalska vrv Paracord je zanimiva zadeva

Oglejmo si kaj je Paracord in zakaj je zadnje čase tako popularen.

Vse bolj popularno postaja pletenje iz Paracord vrvi. Mnogi to delajo kot hobi, nekateri pa od tega nekaj zaslužijo. Iz Paracord (več na http://www.paracordguild.com/category/paracord-projects/)vrvice se da narediti marsikaj. Najpogosteje ljudje začnejo z izdelavo zapestnic, kasneje pa se lotijo bolj ambicioznih projektov kot so ovratnice za pre, razni ovoji ročajev od nožev in sekir, ovojev za steklenice, in mnogo drugih zabavnih projektov. Ker je delo s padalsko vrvico lahko se je lotevajo tudi otroci.

Kaj je padalska vrv?

Gre za najlonsko vrv, ki je na voljo v mnogih barvah. Je relativno gladka in zato se z njo da zelo lepo plesti. Odlikuje jo tudi zelo visoka nosilnost, nad 550 funtov, ter tudi odpornost na vlago. Zaradi teh značilnostih je tudi zelo pogosto uporabljena za preživetje v naravi.

paracord

Mnogokrat jo zasledimo tudi na televiziji, ko kak profesionalec za preživetje v divjini uporablja vrvico za opravljanje različnih nalog, od izdelave zavetja, pasti in ribolova. Seznam vseh možnih aplikacij padalske vrvice je predolg za uporabo na tem mestu, na spletu pa boste brez problema zasledili ogromne sezname uporab padalske vrvi.

Zakaj se lotiti pletenja?

Pletenje je starodavna umetnost. V sodobnem svetu smo zamenjali materiale v takšne, ki nam ustrezajo za opravljanje različnih nalog. In zato pletemo tudi s padalsko vrvico!

Vendar kaj so razlogi, da se sploh lotiti ustvarjanja s Paracordom?

  • No, prvi je zabava pri pletenju. Res je dosežek in lep občutek ko osvojiš kak nov vzorec ali vozel.
  • Hobi. Pletenje je produktiven način uporabe prostega časa.
  • Izdelava uporabnih predmetov. Ne boste verjeli kaj vse lahko izdelamo iz padalske vrvice. S tem si prihranimo nekaj denarja, naredimo kvaliteten proizvod in celo nekaj kar je popolnoma po naši meri, saj smo izdelek naredili sami.
  • Zaslužek. Nekateri izdelke prodajajo in s tem ne le povrnejo stroške svojega hobija, temveč s tem tudi nekaj zaslužijo.
  • Pomiritev. Delo z vozli je pomirjujoče, saj zahteva ponavljanje, natančnost in čas. S tem je primerno za razvoj potrpežljivosti, natančnosti.

Seveda to niso vsi razlogi za delo s padalsko vrvjo. Razmislite, morda imate tudi vi kaki razlog, da se lotite pletenja!

Članki iz iste kategorije: